Θεοδωράκης: Στα λίγα καλά «ναι», στα πολλά στραβά απέναντι

Παρουσίασε τις δικές του… προγραμματικές δηλώσεις

Θεοδωράκης: Στα λίγα καλά «ναι», στα πολλά στραβά απέναντι

Για γραφικές πολιτικές προσεγγίσεις και ανεδαφικές προτάσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Στα λίγα καλά θα λέμε “ναι”, στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού, ο οποίος δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό: «Δεν σας εμπιστευόμαστε, έχουμε λόγους γιατί πολλά πράγματα που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δε τηρήθηκαν».

«Ακούγοντας τον πρωθυπουργό και ορισμένους εκ των υπουργών του, αναρωτήθηκα: Εκτός από συνθήματα και εκθέσεις ιδεών, έχουν να μας πουν κάτι άλλο οι νικητές των εκλογών;» είπε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε τις δικές του… προγραμματικές δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ποταμιού πρότεινε:

- Μικρότερο και πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με 20 υπουργούς, κατάργηση των υφυπουργών και δραστική μείωση των αναπληρωτών υπουργών.

- Δραστική μείωση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων από 78 στους μισούς

- Δημιουργία ενιαίας ΔΟΥ φυσικών προσώπων για όλη την Ελλάδα- Απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι €30.000 από τον ΦΠΑ

- Αποδέσμευση 1.000 εφοριακών και ένταξή τους στο κυνήγι της φοροδιαφυγής

- Επταετές σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας με δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας το έτος

- Κατανομή της ευρωπαϊκής βοήθειας στους αγρότες ανάλογα με τα στρέμματα και την καλλιέργεια

- Σύσταση επιτροπής που θα εκπονήσει σχέδιο για την αλλαγή του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του εκλογικού νόμου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top