Στρατιές μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων συντηρούν τα κόμματα

Στα 44 εκ. ευρώ το ετήσιο κόστος!

Στρατιές μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων συντηρούν κυβέρνηση, βουλευτές και κό��ματα με τον λογαριασμό φυσικά να πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος.

«Ένα ολόκληρο χωριό, περίπου 2000 άτομα είναι ο αριθμός των μετακλητών και των αποσπασμένων για το 2014, στους πολιτικούς» παραδέχθηκε μάλιστα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Από αυτούς 400 εργάζονται στα κόμματα, 30 στην βουλή, 1100 στα γραφεία βουλευτών, 370 σε υπουργούς και μέλη της κυβέρνησης και 98 σε πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους Βουλής.

«Μόνο για συμβούλους ακούω, τίποτε άλλο» δήλωσε αφοπλιστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Το κόστος κάθε υπαλλήλου ανέρχεται περίπου στα 1.800 ευρώ, δηλαδή η αμοιβή και ελάχιστες υπερωρίες, χωρίς να προσθέσουμε τις εργοδοτικές εισφορές.

Συνεπώς, οι περίπου 2000 μετακλητοί και αποσπασμένοι κοστίζουν 3.596.400 ευρώ μηνιαίως, ενώ ετησίως το ποσό είναι τεράστιο. 43.156.800!

Τα κόμματα με ποσοστό πάνω από 10% στις τελευταίες εκλογές δικαιούνται 30 άτομα και επιπλέον έναν αριθμό υπαλλήλων που προκύπτει από το ποσοστό που πήρε στις εκλογές επί 2.

Δηλαδή, ένας απίστευτος αλγόριθμος είναι αυτός που καθορίζει τους υπαλλήλους που δικαιούται κάθε κόμμα

Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται 30 άτομα συν το αποτέλεσμα του ποσοστού που πήρε στις εκλογές επί δύο. Δηλαδή επιπλέον 71 άτομα, έχοντας συνολικά 101 υπαλλήλους. Η ΝΔ με τον ίδιο υπολογισμό δικαιούται 86 υπαλλήλους.

Ακόμη και τα κόμματα με ποσοστό κάτω του 10% στις εκλογές δικαιούνται 40 άτομα συν το ποσο��τό τους επί δύο.

Για παράδειγμα η Χρυσή αυγή θα προσλάβει 54 υπαλλήλους. Με τον ίδιο υπολογισμό προσλαμβάνουν υπαλλήλους και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ για το 2015 προβλέπονται να προσληφθούν περίπου 1800 υπάλληλοι. Μένει να δούμε αν ισχύσει αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για μείωση των μετακλητών και των συμβούλων…
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top