Άδωνις στη Βουλή: Εξεταστική για τα 18 δισ. ευρώ που μας φέσωσε ο Τσίπρας

Βολές για Φίλη: Υπουργός Παιδείας αυτός που δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων;

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, ζητώντας εξεταστική για τον εκτροχιασμό της οικονομίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε με εξεταστικές για το μνημόνιο. Το ίδιο κόμμα κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες το προσχέδιο του προϋπολογισμού όπου παραδέχεται ότι η Ελλάδα είχε ανάπτυξη 0,8% το 2014, ήταν το success story που κοροϊδεύατε. Εσείς προβλέπετε για το 2015 ανάπτυξη με αρνητικούς δείκτες και μείωση του ΑΕΠ 2,3%, όταν εμείς προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5%. Για το 2016 προβλέπετε ύφεση -1,3%, όταν ε��είς προβλέπαμε αύξηση του ΑΕΠ 3%. Στη διετία σας χάνονται δέκα μονάδες του ΑΕΠ, ή 18 δισ. ευρώ, από την οικονομία, σύμφωνα με το δικό σας προσχέδιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο ίδιος συνέχισε με αναφορά στην ανεργία, τονίζοντας ότι το 2015 θα ήταν 19,5% αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ «ο κ. Τσίπρας στο νέο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας προβλέπεται για τις 31/12/2016 ανεργία 25,8%, που σημαίνει τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους. Από εσάς που μας κουνάγατε το δάκτυλο για την ανεργία».

«Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνουμε και μια εξεταστική για όλα αυτά; Να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που φέσωσαν την οικονομία 18 δισ. ευρώ και έστειλαν στην ανεργία 250.000 ανθρώπους;» σημείωσε ο κοινοβο��λευτικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λέγοντας με έμφαση «πραγματικά τον παραδέχομαι!» και προσθέτοντας: «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η δική του ανακεφαλαιοποίηση θα είναι η “καλή”, των φτωχών, ενώ η δική μας ήταν η κακή, των τραπεζιτών».

Συνεχίζοντας, είπε ότι ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα όταν είπε ότι θα αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών: «Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από το ΤΧΣ. Την ώρα που εσείς χειροκροτούσατε (σ.σ.: απευθύνετε στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας), ο κ. Τσίπρας πιθανόν να έλεγε "πόσο ωραία τους κοροϊδεύω"».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέδειξε σε μείζον θέμα την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας: «Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του, ας τον αξιοποιήσει όπου θέλει ο πρωθυπουργός. Αλλά έχει ένα έντονο στοιχείο συμβολισμού να έχετε υπουργό Παιδείας έναν άνθρωπο που έχει επιχειρηματολογήσει κατά της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων. Η Βουλή σχεδόν με ομοφωνία είχε ψηφίσει την αναγνώριση του ποντιακού ελληνισμού και ο υπουργός Παιδείας είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να το διατρανώνει αυτό στο εξωτερικό και να περνάει στους ελληνόπαιδες την ιστορική μνήμη. Και εσείς επιλέξατε αυτόν που επιχειρηματολογούσε κατά της αναγνώρισης. Και μόνον αυτός ο λόγος θα ήταν αρκετός για να πούμε “όχι” σε αυτή την κυβέρνηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top