Παραδοχή Βαρεμένου: Δεν θα μπορέσουμε να βρούμε όλα τα ισοδύναμα που θέλουμε

Αιχμές για εξωτερική πολιτική: Καλό το άνοιγμα στις ΗΠΑ αλλά όλα κρίνονται στην Ευρώπη

Παραδοχή Βαρεμένου: Δεν θα μπορέσουμε να βρούμε όλα τα ισοδύναμα που θέλουμε

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βρει όλα τα ισοδύναμα που επιθυμεί για να αντικαταστήσει κάποια δύσκολα μέτρα της συμφωνίας εξέφρασε ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Προσωπική μου γνώμη είναι-και μακάρι να εκπλαγώ- ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί στο σύνολό της με ισοδύναμα. Πρέπει να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος χαρακτήρισε «τραυματικά» τα ισοδύναμα του υπουργού Πολιτισμού αλλά επεσήμανε ότι «είμαστε στη φάση που πρέπει να αντλήσουμε χρήματα για άλλο σκοπό».

Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «μία τελευταία ευκαιρία» και επεσήμανε ότι ο λαός γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμα ανηφόρα και «δεν θέλει να δει τη συνέχεια θυσιών χωρίς προοπτική». Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να συμβάλλουν και αυτοί «που κερδίζουν μέσα στην κρίση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε και διακριτικές αιχμές για την εξωτερική πολιτική λέγοντας ότι «είναι καλό το άνοιγμα και η αναζήτηση στηριγμάτων είτε στις ΗΠΑ είτε αλλού αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τελικά το θέμα θα κριθεί στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top