Ομολογία Κατρούγκαλου: Θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις

«Μεταρρυθμίζουμε το ασφαλιστικό ώστε να πάρουν σύνταξη και οι νυν εργαζόμενοι»

Ομολογία Κατρούγκαλου: Θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις

Τη μείωση των συντάξεων στα πλαίσια της εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου και της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι πριν το συνολικό νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, θα κατατεθεί ένα ενδιάμεσο νομοσχέδιο και σημείωσε πως το πόρισμα της επιτροπής θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για δεσμεύσεις που προκύπτουν από το μνημόνιο τις οποίες η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να υλοποιήσει και γι’ αυτό προχωρά στην ολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

«Αυτή θα φέρουμε στη Βουλή το Νοέμβριο, ώστε να μην υπάρχουν συντάξεις-φιλοδωρήματα και οι νυν εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη» είπε ο ίδιος, προαναγγέλλοντας στη συνέχεια μειώσεις στις συντάξεις: «Η αναγκαία αναπροσαρμογή θα γίνει μέσω του νέου συστήματος. Δεν θα επιβάλλουμε οριζόντιες μειώσεις (σ.σ.: στις συντάξεις)».

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτικές «με αριστερό πρόσημο», ενώ επεσήμανε ότι θα αξιοποιηθούν κατά το μέγιστο μηχανισμοί προστασίας των εργαζομένων και του νόμου, όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κατρούγκαλος επιτέθηκε σε έντονο ύφος στην προηγούμενη κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «καταλήστευση των Ταμείων με το PSI», ισχυριζόμενος ότι το ΙΚΑ έχασε το 80% των κινητών του αξιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top