Παπαγγελόπουλος: «Η δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά όχι και κουφή! Να νιώθετε τον ανθρώπινο πόνο»

«Ξέρω πρόσωπα και πράγματα στη Δικαιοσύνη»

Παπαγγελόπουλος: «Η δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά όχι και κουφή! Να νιώθετε τον ανθρώπινο πόνο»

​Το εθνικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, το οποίο έχει 47 στόχους και περιλαμβάνει 123 δράσεις, παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός κατά της διαφθοράς, Δ. Παπαγγελόπουλος.

Όπως είπε, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες κρατικών λειτουργών, ενώ προανήγγειλε την αναβάθμιση και την ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των ελεγκτικών μηχανισμών κατά της διαφθοράς.

Επίσης όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, η κυβέρνηση θα προωθήσει την υιοθέτηση διεθνών ελεγκτικών προτύπων, τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου, αλλά και την πλήρη αναμόρφωση του συστήματος δημοσίων συμβάσεων.

Στις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του είναι επίσης η δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου για την πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά προϊόντα και αλκοόλ, όπως επίσης η αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «Λερναία Ύδρα» τη διαφθορά και ζήτησε τη συνδρομή όλου του πολιτικού συστήματος για την καταπολέμησή της.

Απευθυνόμενος τέλος στους δικαστές, ο υπουργός είπε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελέων και των δικαστών της χώρας μας, τιμά το λειτούργημα της. Διαβεβαιώνω ότι τους τιμώ και τους εμπιστεύομαι απόλυτα και θα είμαι αρωγός στις επίμονες προσπάθειες τους. Γνωρίζω τα προβλήματα τους και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την επίλυση τους. Έχω υπηρετήσει τη Δικαιοσύνης 30 χρόνια. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Γνωρίζω και τα νομικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι, για την παρεμπόδιση του έργου τους. Έχω έτοιμα νομοθετικά και άλλα μέτρα. Παράκλησή μου, η δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά δεν πρέπει να είναι κουφή. Πρέπει να νιώθει τον ανθρώπινο πόνο. Να θυμούνται οι δικαστές ότι δεν δικάζουν δικογραφίες, αλλά ανθρώπους. Και να υπενθυμίσω ότι ανεξάρτητη δικαιοσύνη, σημαίνει καμία εξάρτηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top