Το ασφαλιστικό στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής

Υπό τον Γιάννη Δραγασάκη - Πρώτη ανάρτηση: 13:39

​Σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκε στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης υπό τον Γ. Δραγασάκη.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης και ο υπουργός Πολιτισμού, Α. Μπαλτάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος θα παραδώσει το πόρισμά της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε η αναγκαία προετοιμασία για την επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους πολίτες, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

"Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τη θέσπιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προχωρούν οι τεχνικές επεξεργασίες από τα συναρμόδια υπουργεία", σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top