Παυλόπουλος σε Βούτση: Να είστε Πρόεδρος... όλων των βουλευτών

"Φιλοδοξία της Βουλής η χώρα να βγει σε 3-4 χρόνια από τα μνημόνια"

Παυλόπουλος σε Βούτση: Να είστε Πρόεδρος... όλων των βουλευτών

Φιλιά, αγκαλιές, ευχές και λίγες… αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, είχε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος, ξέροντας την διαδρομή σας και την κοινοβουλευτική σας ευαισθησία, ότι θα είστε Πρόεδρος... όλων των βουλευτών, πρόεδρος όλων εκείνων, οι οποίοι υπερασπίζονται το πολίτευμα και την πορεία του τόπου. Και ξέρω πολύ καλά ότι θα βοηθήσετε τη Βουλή να ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά της και να διαδραματίσει τον ρόλο που της επιφυλάσσει το Σύνταγμα» δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος.

pv.jpg

«Η Βουλή ασκεί τη νομοθετική εξουσία, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Ασκεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Και εύχομαι στις μέρες σας, από τη μία πλευρά να τονωθεί ο νομοθετικός ρόλος της Βουλής και, ιδίως, η νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά των Βουλευτών. Εύχομαι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αποκτήσει την ουσία, που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε να υπάρχει ο έλεγχος πάνω στην κυβέρνηση. Γιατί ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος» πρόσθεσε ο κ.Παυλόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

pv3.jpg

«Ήρθε ο καιρός να πούμε σαφώς ότι δεν ανήκει στη Βουλή πια -είναι αναχρονιστικό αυτό το σύστημα- να παρέχει ένα καθεστώς οιονεί ασυλίας στα μέλη της κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς. Είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος προς αυτή την κατεύθυνση. Και θεωρώ, επειδή είναι κοινή πεποίθηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, ότι σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Εύχομαι και ελπίζω, στην δική σας θητεία, επειδή ξέρω και τις προσωπικές σας απόψεις, να ��εκινήσει αυτή η Αναθεώρηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Βούτσης από την πλευρά του, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νέο πρόεδρο του Σώματος και το προεδρείο.

v.jpg

Σύμφωνα με τον κ.Βούτση, η Βουλή έχει την φιλοδοξία να κλείσει ο κύκλος των εξαρτήσεων και των δεσμεύσεων, προσθέτοντας ότι απώτερος στόχος είναι η χώρα να φύγει από τα μνημόνια σε 3 με 4 χρόνια.

Ο κ.Παυλόπουλος δεσμεύτηκε ότι εκείνος, ως ανώτατος πολιτειακός άρχοντας θα ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top