Τσακαλώτος: Πρέπει να τελειώσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση

«Δεν ωραιοποιώ την κατάσταση και δεν μειώνω πόσο μεγάλο είναι το κόστος»

Τσακαλώτος: Πρέπει να τελειώσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση

«Είναι σημαντικό να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία η αξιολόγηση. Αισθάνομαι ότι με τις αλλαγές στην κυβέρνηση είμαστε σε καλύτερη θέση» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως αν γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ακολουθήσει η ανακεφαλαιοποιήση και μετά λυθεί και το χρέος, «θα μπορέσουν να δημιουργηθούν συνθήκες για ανάπτυξη».

«Δεν ωραιοποιώ την κατάσταση και δεν μειώνω πόσο μεγάλο είναι το κόστος για πολλές ομάδες» πρόσθεσε τονίζοντας πόσο δύσκολη είναι η πρώτη αξιολόγηση και εκτιμώντας ότι χώρα θα επιστρέψει νωρίτερα στην ανάπτυξη απ’ ότι αναφέρεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Αισθάνομαι ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε για τα σημαντικά ζητήματα. Έχουμε σημαντικές μάχες να κερδίσουμε, για τις συντάξεις, τα κόκκινα δάνεια, τις εργασιακές σχέσεις. Αλλά ξέρουμε ότι για να κερδίσουμε αυτές τις μεγάλες μάχες χρειάζεται και μία πολύ μεγάλη πολιτική καμπάνια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Όσον αφορά, ειδικότερα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε πως «είναι πολύ σύνθετο πρόβλημα με πολλούς παίκτες» και πως «η γραμμή της κυβέρνηση είναι ότι πρέπει να γίνει γρήγορα».

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «αριστερό υπουργείο Οικονομικών»: «Ένα αριστερό Υπουργείο Οικονομικών κάνει και διαφορετικές ερωτήσεις. Εκεί ε��ναι η διαφορά μιας αριστερής προσέγγισης. Θέλουμε αναπτυξιακό σχέδιο με κοινωνική δικαιοσύνη. Ακόμη και το ΔΝΤ λέει ότι οι ανισότητες δεν βοηθούν την ανάπτυξη. Εμείς θα έχουμε μια πολιτική στο Υπουργείο Οικονομικών που θα έχει πάντα ταξικό πρόσημο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top