Λεβέντης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή: Πάλευα 30 χρόνια να μπω. Απογοητεύτηκα

«Αποστολή μου να ξεσκεπάσω τη σαπίλα»

Λεβέντης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή: Πάλευα 30 χρόνια να μπω. Απογοητεύτηκα

Την απογοήτευση του για την εικόνα της Βουλής εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης στην πρώτη του ομιλία ως βουλευτής.

«Ανέμενα αλλιώς το Κοινοβούλιο. Το ανέμενα γεμάτο και το βρίσκω άδειο. Και βέβαια ανέμενα και αλλιώς τη Βουλή, για να είμαι ειλικρινής, γιατί 30 χρόνια έδωσα αγώνες για να μπω στη Βουλή και είχα όνειρα για αυτή τη Βουλή. Το μόνο που ακούω στους διαδρόμους είναι το πόσους συμβούλους έχει κάθε βουλευτής και τι δικαιώματα έχει. Μόνο αυτά. Τίποτα για το λαό» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα θέσει θέμα για τους συμβούλους.

«Αποστολή μας είναι να ξεσκεπάσουμε την σαπίλα. Ελπίζω να έχουμε συμμάχους τους τίμιους βουλευτές» είπε στη συνέχεια για να προσθέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εχει 145 βουλευτές που σημαίνει ότι όλοι αυτοί έχουν 750 συνεργάτες. Σε αυτούς προστίθενται και άλλοι 300 σπου έχει το κόμμα. Ολοι αυτοί τι κάνουν; Σκάβουν; Αυτό σημαίνει ότι τελικά ο κάθε βουλευτής κοστίζει ένα 20αρι χιλιάδες ευρώ».

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε λυπηρή τη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα καθώς «έμοιαζε κατά 90% με τις ομιλίες των παλαιότερων πρωθυπουργών» και «ήταν γεμάτη “θα, θα, θα”».

Παράλληλα, σημείωσε ότι και ο ίδιος περίμενε να δει τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας όταν γίνει πρωθυπουργός αλλά σημείωσε πως «αφού έφαγε πέντε με έξι μήνες απειλώντας πως διαπραγματεύεται σκληρά, ήρθε ένα βράδυ και τα υπέγραψε όλα».

Ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει συγνώμη στον ελληνικό λαό και τόνισε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λόγω Καμμένου: «Χωρίς να μου τηλεφωνήσει διάλεξε τον κ. Καμμένο. Διάλεξε τον Καμμένο και όχι τον Λεβέντη. Προτίμησε να μοιράσουν τα λάφυρα. Ας δούμε πόσο καιρό θα κρατήσουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top