Το παρασκήνιο της επίσκεψης Τσίπρα-Φάιμαν σε Λέσβο: Το συριακό καφεδάκι & η ατάκα για Μέρκελ

Γιατί ο πρωθυπουργός είπε ότι θα χαρεί η καγκελάριος;

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Τσίπρα-Φάιμαν σε Λέσβο: Το συριακό καφεδάκι & η ατάκα για Μέρκελ

Παραδοσιακό συριακό καφέ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βέρνερ Φάιμαν κατά την επίσκεψή τους στη Μυτιλήνη.

lesv2.jpg
Ο πρωθυπουργός και ο Αυστριακός καγκελάριος συναντήθηκαν με πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής της εθελοντικής οργάνωσης «Το Χωριό του Όλοι Μαζί» στις πρώην εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης και συνομίλησαν αρκετοί ώρα μαζί τους.

lesv3.jpg
Καθήμενοι σε παγκάκι, οι κ. Τσίπρας και Φάιμαν άκουσαν προσεκτικά τους πρόσφυγες απολαμβάνοντας έναν παραδοσιακό καφέ που τους προσέφερε οικογένεια Σύρων.

lesv4.jpg
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έριξε και μία «δυνατή» ατάκα για την Άνγκελα Μέρκελ! Όταν ένας πρόσφυγας του είπε ότι θα ήθελε να εγκατασταθεί στη Λέσβο, γύρισε και είπε στον Φάιμαν: «Να το πούμε στην Μέρκελ να χαρεί»!

lesv5.jpg

«Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ευρώπης. Το καλό πρόσωπο της Ευρώπης, το πρόσωπο της αλληλεγγύης» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Λέσβος είναι ένα μικρό νησί που δέχεται όμως τεράστιες ροές προσφύγων που φεύγουν από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας.

«Αυτοί οι άνθρωποι, που ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα φεύγοντας από τον πόλεμο και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στο Αιγαίο, ζητούν το αυτονόητο: Τη δυνατότητα να έχουν μια ανθρώπινη συμπεριφορά, να μπορέσουν να ταυτοποιηθούν σύντομα, να έχουν φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να συνεχίσουν το μεγάλο ταξίδι τους για ένα καλύτερο μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

lesv7.jpg

* Οι φωτογραφίες είναι από το lesvospost.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top