Ξέσπασμα Ζουράρι στη Βουλή: Άι σιχτίρ με το κατιναριό και το βλακόμετρο!

«Στα σχολικά βιβλία έχουν αφαιρέσει τα δημοτικά τραγούδια και έχουν βάλει συνταγές μαγειρικής»

Ξέσπασμα Ζουράρι στη Βουλή: Άι σιχτίρ με το κατιναριό και το βλακόμετρο!

Κατά του εκπαιδευτικού συστήματος και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ξέσπασε ο Κωνσταντίνος Ζουράρις στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο πήρε παραδείγματα από σχολικά βιβλία και καταφέρθηκε αποκαλώντας «κατιναριό» και «βλακόμετρο» αυτούς που τα έχουν γράψει.

Ειδικότερα, διαβάζοντας απόσπασμα από βιβλίο Γλώσσας της 6ης Δημοτικού είπε: «Γράφει “έχουμε χορωδία σήμερα και θα χάσουμε μάθημα”. Μα είναι δυνατόν να τα λέμε αυτά σε παιδιά 12 ετών; Εμείς να τα λέμε, ναι, είμαστε ενήλικες. Συνεχίζει: “Το ρεπερτόριο θα είναι το καθιερωμένο. Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και δώστου”. Το βλακόμετρο και το κατιναριό που έγραψε αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να ξέρει ότι χάριν στους Ελεύθερους Πολιορκημένους γράφει αυτά που γράφει. Και τα εγκρίνει μετά και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε στη συνέχεια πως στα σχολικά βιβλία έχουν αφαιρεθεί τα δημοτικά τραγούδια και πως στη θέση τους μπήκαν συνταγές μαγειρικής.

Συνεχίζοντας, «κατήγγειλε» πως λογοκρίθηκε ο ιστορικός λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα: «Κόψανε τον Κολοκοτρώνη που μίλησε σε νέους στην Πνύκα, που ο λόγος του είναι ο ιδρυτικός λόγος του νεοελληνικού πολιτισμού. Κόψανε το “ύστερα ήρθαν οι μουσουλμάνοι”. Διότι πρέπει να είναι πολιτικώς ορθό. Λέει “ήρθαν οι μουσουλμάνοι και θέλησαν να αλλάξουν την πίστη του λαού”. Δεν μας άρεσε αυτό διότι δεν είναι μετανεωτερικόν».

Ο κ. Ζουράρις κατέληξε στην ομιλία του με ένα εμφατικό… «άι σιχτίρ»: «Άγγελε μόνο στο όνειρο μου δίνεις τα φτερά σου; Ε, άι σιχτίρ πλέον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top