Γερμανικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

«Δεν θα παραγραφούν οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις – Πολιτική αναγκαιότητα ο ΕΝΦΙΑ»

Γερμανικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

Με παράδειγμα τη Γερμανία θα κινηθεί ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, έθεσε τη Γερμανία και τις νυχτερινές εφόδους ως πρότυπο των ελεγκτικών μηχανισμών που θέλει να επιβάλλει ο ίδιος!

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε περιπτώσεις που εμποδίζονται οι έλεγχοι, ενώ ξεκαθάρισε ότι το βάρος θα δοθεί σε προμηθευτές του Δημοσίου, εταιρείες ΜΜΕ, πολυεθνικές και κατασκευαστικές.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει μια σειρά από μέτρα που δεν είναι στο «ιδεολογικό DNA της»: «O ENΦΙΑ είναι πολιτική αναγκαιότητα. Ο ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι πολιτική επιλογή, είναι πολιτική αναγκαιότητα. Δεν χαιρόμαστε για την πολιτική αυτή. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για δίκαιη φορολογία».

Συνεχίζοντας, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2016, ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε ότι τα φορολογικά αδικήματα που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ παραγράφονται στο τέλος του έτους! Όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος, θα γίνει κάθε προσπάθεια για να ανασταλλεί η παραγραφή τους.

Παράλληλα, προανήγγειλε την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών επισημαίνοντας ότι μέσα στο 2016 θα σταματήσει η αναγκαιότητα οι πολίτες να καταφεύγουν στις εφορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top