Αβραμόπουλος στο BBC: οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν

Πάνω από 600.000 οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ!

Αβραμόπουλος στο BBC: οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν
«Οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν», προέβλεψε ο Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του για την προσφυγική κρίση και την ασφάλεια της ΕΕ, στο BBC και στον δημοσιογράφο Stephen Sackur στην εκπομπή HARDTalk.

«Οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν. Ήδη έχουν κατατεθεί πάνω από 600.000 αιτήσεις ασύλου. Δεν είναι μόνο προσφύγων, είναι και οικονομικών μεταναστών. Η Ευρώπη πράγματι αιφνιδιάστηκε, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση αυτή», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στο έργο της Επιτροπής επί των ημερών του ανέφερε: «Πριν από αυτή την Επιτροπή υπήρχε μια κατακερματισμένη μεταναστευτική πολιτική. Μέσα σε λίγους μήνες κατορθώσαμε να υιοθετήσουμε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα Μετανάστευσης. Προτεραιότητά μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Δεν πρέπει όμως να αγνοούμε και τον ρόλο των κρατών-μελών. Έχουμε δώσει στα κράτη-μέλη κατευθύνσεις και έχουν την πλήρη υποστήριξη και βοήθειά μας για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top