Βαρεμένος: Η συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί όλη από ισοδύναμα

«Θα είναι δύσκολη και αγχώδης η πορεία»

Βαρεμένος: Η συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί όλη από ισοδύναμα

​Την άποψη ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί όλη από ισοδύναμα εξέφρασε το πρωί της Τρίτης στα «Παραπολιτικά 90,1» ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει εθνικές προτεραιότητες και να τις υπηρετήσει.

«Δεν υπάρχει άλλοθι για πιθανή απευκταία αποτυχία και δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ως προς την ανάγκη δράσης» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε πως «υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να συναινέσει με νομοσχέδια της κυβέρνησης» και ζήτησε διεύρυνση της λαϊκής συναίνεσης για να έχει η κυβέρνηση μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.

"Θα είναι αγχώδης η πορεία"

Λίγο αργότερα μιλώντας στον Real fm, ο κ.Βαρεμένος υποστήριξε πως «αυτή η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να διαρκέσει», παραδεχόμενος ωστόσο ότι «θα είναι δύσκολη και αγχώδης η πορεία».

«Αλλά οι δυσκολίες αυτές θα προσδώσουν σε μια ενδεχόμενη επιτυχία… Η επιτυχία συνίσταται στο να βγούμε από τη στενωπό, σε ένα ξέφωτο. Ο ελληνικός λαός έχει επίγνωση των δυσκολιών, ξέρει ότι υπάρχει ακόμα μια ανηφόρα, αλλά θέλει να δει προοπτική. Όχι άλλες θυσίες χωρίς προοπτική και όχι άλλες θυσίες χωρίς δίκαιη κατανομή. Αυτό νομίζω είναι το αίτημα του ελ��ηνικού λαού. Συν κάποιες αλλαγές που δεν κοστίζουν σε χρήμα, που θα έπρεπε ενδεχομένως να γίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ούτε θα έπρεπε να δώσουμε την εντύπωση ότι μας τα επιβάλλουν οι δανειστές, οι εταίροι, την πραγματοποίησή τους, αλλά είναι καιρός να τις κάνουμε» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση θα κριθεί από τις πράξεις της. Ούτε από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης θα κριθεί, ούτε από την οξύτητα των καταγγελιών ενδεχομένως στον δημόσιο διάλογο, αλλά από αυτά που θα πράξει, θα κριθεί η κυβέρνηση, απ’ τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ.Βαρεμένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top