Γεροβασίλη: «Προτεραιότητά μας η προστασία όσων έπληξε η κρίση»

«Δεν θα πουληθούν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds»

Γεροβασίλη: «Προτεραιότητά μας η προστασία όσων έπληξε η κρίση»

​Τη δέσμευση της κυβέρνησης να αποκατασταθούν μέσα στο επόμενο διάστημα οι φορολογικές αδικίες, επανέλαβε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη.

«Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα πολλών ανθρώπων και η κοινωνία βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία, που έχει μέτρα που δε θα θέλαμε να υπάρχουν. Παλέψαμε και καταφέραμε να μην υπάρχουν κάποια εξ αυτών. Έχει όμως και μερικά θετικά σημεία», είπε.

Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα hedge funds.

«Η νομοθέτηση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι υψηλής προτεραιότητας», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις απάντησε δεν είναι στόχος της κυβέρνησης να βγει η χώρα από την κρίση με αυτόν τον τρόπο.

«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά λίστα ισοδυνάμων, όχι μόνο για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά για να ελαφρύνει συνολικά τα βάρη των αδυνάμων», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τέλος προέβλεψε ότι τα capital controls θα αρθούν στις αρχές του 2016, τονίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα μπει ένα τέλος στις συζητήσεις που αναπαράγονται για κούρεμα καταθέσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top