Το Eurogroup και οι προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα στο επίκεντρο του Γερμανικού Τύπου

Δείτε τι γράφουν γνωστές εφημερίδες και περιοδικά

Το Eurogroup και οι προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα στο επίκεντρο του Γερμανικού Τύπου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εστιάζει σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Ας δούμε τι γράφουν κάποιες από τις πιο γνωστές εφημερίδες:

Suddeutsche Zeitung

Με τίτλο «Χαλαροί έπειτα από όλα τα δράματα», η εφημερίδα επισημαίνει ότι μετά τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, τον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης και τις προσπάθειες που καταβάλει η Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων το κλίμα στην χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν πραγματικά χαλαρό. Η SZ γράφει ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι οι πιστωτές της Ελλάδας να αξιολογήσουν σύντομα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να διαπραγματευθεί το χρέος. Παράλληλα περιγράφει με καλά λόγια την επιστροφή Τσακαλώτου στο Eurogroup. «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι και πάλι εδώ και αυτό είναι ήδη ένα καλό νέο (…) Ο Τσακαλώτος, τον οποίο οι πιστωτές εκτιμούν πολύ ως διαπραγματευτή και υπουργό Οικονομικών είναι αυτό που ήταν και πριν» τονίζει.

Die Welt

Με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει τώρα να εφαρμόσει 48 σημεία μεταρρυθμίσεων» η εφημερίδα επικεντρώνεται στις προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Βουλή. Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται υπό πίεση για να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ προσθέτει ότι πέρασαν οι καλοί καιροί.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Στις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα επικεντρώνεται και αυτή η εφημερίδα, τονίζοντας τις προσδοκίες του Έλληνα πρωθυπουργού για την διευθέτηση του χρέους. «Δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Η οικονομία όμως μπορεί να ανακάμψει μόνο όταν οι πιστωτές κάνουν υποχωρήσεις, είπε ο Τσίπρας στο κοινοβούλιο», αναφέρει η FAZ.

Wirtschaftswoche

Το οικονομικό περιοδικό σχολιάζει τις θετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πριν από τη διεξαγωγή του χθεσινού Eurogroup δήλωσε ότι αναμένει σύντομα την καταβολή νέων χρημάτων στην Ελλάδα.

Focus

Tο περιοδικό στέκεται περισσότερο στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε προσερχόμενος στο Eurogroup ότι μένει πολλή δουλειά για να γίνει από την πλευρά της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top