Προς ψήφιση ως τα μέσα Οκτώβρη τα πρώτα μέτρα

Μετά την αξιολόγηση η δόση των 2 δισ. ευρώ - Έπεται η ανακεφαλαιοποίηση

 Προς ψήφιση ως τα μέσα Οκτώβρη τα πρώτα μέτρα
«Εφαρμόστε δίχως χρονοτριβή το Μνημόνιο» ήταν το μήνυμα των Ευρωπαίων στο Eurogroup που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30.
«Καλωσορίζουμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Βασική προϋπόθεση η ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδος, ενώ το σημείο-κλειδί είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη μετά τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε ότι υπήρξε συμφωνία για το πρώτο πακέτο ενδιάμεσων στόχων που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα μέσα Οκτώβρη για να ξεκλειδώσει η πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ.
«Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των θεσμών και από τις ελληνικές αρχές να εργαστούν εντατικά ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το «κλειδί» για την ανακεφαλαιοποίηση είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο στάθηκε και ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει δίχως χρονοτριβή τη συμφωνία του Ιουλίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top