Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να δουλέψει πολύ η Ελλάδα-Σόιμπλε:Νωρίς να μιλήσουμε για καθυστερήσεις

Δείτε τι δήλωσαν Μοσκοβισί και Σαπέν προσερχόμενοι στο Eurogroup-Πρώτη ανάρτηση:15:09

Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να δουλέψει πολύ η Ελλάδα-Σόιμπλε:Νωρίς να μιλήσουμε για καθυστερήσεις

​«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης», δήλωσε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο γερμανός υπουργός είπε ότι η χώρα μας είχε πρόσφατα εκλογές και τώρα έχει νέα κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως στην σημερινή συνεδρίαση δεν θα υπάρξει ανάγκη για ιδιαίτερη συζήτηση για την Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση του ΔΝΤ να μην συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο Μνημόνιο χωρίς συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους, ο κ.Σόιμπλε διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα γίνουν αργότερα.

Στη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας αναμένεται να συζητηθούν τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν έως τις 15 Οκτωβρίου, ώστε να εκταμιευτεί η υποδόση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ντάισελμπλουμ:Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά

daiselbloom.jpg

Την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και η Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Πρέπει να εφαρμοστεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, υπογραμμίζοντας ότι συζήτησε με τον έλληνα υπουργό Ε.Τσακαλώτο, όλα όσα θα πρέπει να γίνουν από την ελληνική πλευρά.

Μοσκοβισί: Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα-Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε έ��α νέο δράμα

moskobisi.jpg

«Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει τη συμφωνία και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται σε αυτή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Είναι προς το κοινό συμφέρον μας να πετύχουμε. Χαιρετίζω τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Θα δούμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που δούλεψε για να κλείσει η συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι, «υπάρχει κοινή θέληση να αποφύγουμε ένα νέο δράμα». «Η Κομισιόν είναι εδώ για να βοηθήσει την Ελλάδα και να εξασφαλίσει ότι τα προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για την εφαρμογή του προγράμματος», κατέληξε.

Σαπέν: Υλοποιείστε τις δεσμεύσεις γρήγορα για να συζητήσουμε για το χρέος

sa.jpg

Μήνυμα στην Αθήνα για τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έστειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαπέν, λίγο πριν το Eurogroup.

«Θα πάρουμε τη θερμοκρασία της νέας κυβέρνησης. Θέλουμε να δούμε την αποφασιστικότητά της να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου και εντός του σωστού χρονοδιαγράμματος», είπε ο κ.Σαπέν.

Ο Γάλλος υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να ξεκινήσουν γρήγορα και οι διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα η διαδικασία αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί για να μπει στο πρόγραμμα και το ΔΝΤ.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top