ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στην κυβέρνηση για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση

Καλούν τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις τους-Πρώτη ανάρτηση:12:50

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στην κυβέρνηση για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση

​Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Στη ΝΔ κάνουν λόγο για «ΦΠΑ έμπνευση Τσίπρα» και για κυβέρνηση που «παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει».

«Καλούμε τον κ.Τσίπρα, σήμερα κιόλας να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποδείξαμε προεκλογικά ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν έμπνευση του κ.Τσίπρα που ο ίδιος έσπευσε να υλοποιήσει. Σε πλήρη αντίθεση, εμείς προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα ίσης απόδοσης για να μην εφαρμοστεί. Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει. Καλούμε τον κ.Τσίπρα, σήμερα κιόλας να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας».

ΠΑΣΟΚ: Έλλειψη σοβαρότητας από την κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Αυστηρή ανακοίνωση για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και την τακτική της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει το ζήτημα με έλλειψη σοβαρότητας, εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ

«Το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Δεν μπορεί λοιπόν να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα ΜΜΕ και επικοινωνιακά τρικ ενόψει προγραμματικών δηλώσεων. Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την κυβέρνηση και πέρασε στο μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

«Τώρα οι ίδιοι έχουν την ευθύνη, να υιοθετήσουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα -μέσω περιορισμού δαπανών - για την απόσυρση του μέτρου. Καθαρά και οριστικά επιτέλους. Ο πρωθυπουργός οφείλει στις προγραμματικές δηλώσεις να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τι θα πράξει η κυβέρνησή του στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς μισόλογα και αοριστίες. Όχι με προσωρινή “κατάψυξη”, για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες μέρες. Δεν θα εξαπατήσουν πια κανένα» καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top