Δεν έχουν γέλια και ευχές, αλλά διαφωνίες και αιχμές τα φετινά γενέθλια της ΝΔ

Η ημερομηνία των εκλογών διχάζει τους διεκδικητές της ηγεσίας

Δεν έχουν γέλια και ευχές, αλλά διαφωνίες και αιχμές τα φετινά γενέθλια της ΝΔ

​Στα φετινά γενέθλια για τα 41 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας (4 Οκτωβρίου 1974) δεν υπάρχουν πανηγυρισμοί…. Το κλίμα είναι μυστήριο, με διαφωνίες και παρασκήνιο στις σχέσεις ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη του κόμματος. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών διχάζει το κόμμα με τους διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ να διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις για τις «κάλπες».

Η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τη 15η Νοεμβρίου, ημερομηνία με την οποία εμφανίζεται να συμφωνεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, ωστόσο, κινείται κάπου στη μέση, προτείνοντας την 1η Νοεμβρίου.

Επιπλέον, όλα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή με το θέμα της υποψηφιότητας Γεωργιάδη, φανερώνουν ότι η ενότητα καθ'οδόν προς τις κάλπες αναδεικνύεται στο μεγάλο ζητούμενο.

Τι συμβαίνει με Μεϊμαράκη και Σαμαρά

Πολύ σούσουρο έγινε το Σάββατο, στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής, για τις σχέσεις Μεϊμαράκη- Σαμαρά. Οι "κακές γλώσσες" είπαν ότι οι δύο τους δεν τα πάνε και τόσο καλά τελευταία και αφορμή γι’ αυτό στάθηκε και ένα περιστατικό που καταγράφηκε το Σάββατο στη Βουλή ενώπιον αρκετών στελεχών και του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Με τον Αντ.Σαμαρά στο επίκεντρο, είχε δημιουργηθεί ένα «πηγαδάκι» στους διαδρόμους της Βουλής, όταν πέρασε δίπλα ο Β.Μεϊμαράκης χωρίς να σταματήσει ή να χαιρετήσει. Δεν αποκρίθηκε μάλιστα ούτε στην προσπάθεια Κεφαλογιάννη να τον φέρει στην παρέα. Η στάση του αρχηγού του κόμματος προκάλεσε τη δυσφορία Σαμαρά, έστω κι αν προσπάθησε να κλείσει το ζήτημα.

Την Κυριακή, - προφανώς θέλοντας να διαψεύσουν τα κουτσομπολιά- οι κκ Μεϊμαράκης-Σαμαράς απαθανατίστηκαν να μιλούν και να γελούν οι δυο τους μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής, σαν να μην τρέχει τίποτα μεταξύ τους!

Δύο ξένοι Μεϊμαράκης –Παπαμιμίκος

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος έχουν να μιλήσουν από τις... 20 Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή των εκλογών! Ο κ.Μεϊμαράκης πριν λίγες ημέρες άφησε αιχμές για τη στάση του κ.Παπαμιμίκου, κατηγορώντας τον για «ανεπίτρεπτη» στήριξη του Απ.Τζιτζικώστα, ενώ το Σάββατο μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, εξέφρασε την δυσφορία του με όλα όσα έγιναν σχετικά με την υποψηφιότητα του κ.Γεωργιάδη, ρίχνοντας βέλη στην ΚΕΦΕ.

«Με ενημερώνουν ότι η ΚΕΦΕ,που είναι τελείως αυτόνομη και πήρε χθες λάθος απόφαση,έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του καλού φίλου Άδωνη Γεωργιάδη. Δεν μπορούν οι τυπολατρίες να ξεπερνούν τις πολιτικές. Η απόφαση της ΚΕΦΕ δεν... με εκφράζει και με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ έχω να συνομιλήσω από την ημέρα των εκλογών» είπε ο κ.Μεϊμαράκης.

Κακλαμάνης: Θα ψηφίσω τον Μεϊμαράκη

«Θα επιλέξω τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με κύριο κριτήριο, “το όποιος ενώνει κερδίζει”, και ο Βαγγέλης ενώνει» δήλωσε τη Δευτέρα στο Mega ο Νικήτας Κακλαμάνης. Επιπλέον, συμφώνησε με το δημόσιο ερώτημα που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος, όπως είπε, θα πρέπει να απαντήσει με πειστικό τρόπο πώς θα λειτουργήσει το κόμμα σε περίπτωση εκλογής του και κυρίως με ποιο πρόσωπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top