Ν. Βούτσης: «Να κλείσει ο κύκλος των μνημονίων, να επουλωθούν οι πληγές»

Ομιλί�� κατά την ανάληψη των καθηκόντων του

«Να αναλογιστούμε την ιστορικότητα της πυκνής σε γεγονότα περιόδου» ζήτησε ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Εμφανώς συγκινημένος ο Ν. Βούτσης ευχαρίστησε τους βουλευτές για την «μεγάλη τιμή κι ευθύνη» και επισήμανε την ανάγκη πριν το τέλος της τετραετίας «να κλείσει ο κύκλος των μνημονίων» και «να επουλωθούν ��ι πληγές από την κρίση χρέους και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν».

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην υπό εξέλιξη διαδικασία για την σύναψη νέας δανειακής συμφωνίας με τα απαραίτητα προαπαιτούμενα, καθώς και στην συζήτηση για το μη βιώσιμο χρέος, κι υπογράμμισε ότι πρέπει να συνοδευτούν από αντίρροπες πολιτικές υπέρ των κοινωνικά ασθενέστερων. Ο Ν. Βούτσης σχολίασε ότι πρέπει να τηρηθεί πιστά ο Κανονισμός της Βουλής, πλην όμως «δημιουργικά» και «χωρίς τυπολατρίες».

Ακόμα ο νέος πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της «ουσιαστικής κι αμεσολάβητης επαφής του κοινοβουλευτικού με το κοινωνικό σώμα» μέσω μεγαλύτερη διαβούλευσης. Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι πρέπει και στον χώρο της Βουλής «να αποκλείσουμε διαδικασίες και σκοτεινές διαδρομές που αναπαραγάγουν διαφθορά, διαπλοκή, μαύρο πολιτικό χρήμα, νομοθέτηση υπέρ συμφερόντων».

Αναφερόμενος ονομαστικά σε υποθέσεις τύπου λίστας Λαγκάρντ, ο νέος πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε συγκρότηση των σχετικών επιτροπών της Βουλής.

Ο Ν. Βούτσης ζήτησε ευρείες συναινέσεις για τον διορισμό των ανεξάρτητων αρχών και μίλησε για αυστηρούς ελέγχους του πόθεν έσχες, και ταχεία διεκπεραίωση των δικογραφιών που φτάνουν στην Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top