Θα μας κουφάνουν: Φανοκόρος, κρεατοκόπτης, πινακοπλύντης είναι λέει... δημόσιοι υπάλληλοι!

Απίθανες ειδικότητες υπαλλήλων του δημοσίου στο μητρώο του ΥΠΕΣ

​Μπορεί όταν ακούμε δημόσιος υπάλληλος στο μυαλό μας να έρχονται υπάλληλοι υπουργείων (γραφιάδες), δάσκαλοι, καθηγητές και εφοριακοί, στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν δεκάδες άλλες ειδικότητες, που αν και είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, βρίσκονται στον κατάλογο του υπουργείου Εσωτερικών!

Τροχοπεδητές τρένων (φρεναδόρος βαγονιών), πωλητές ενσήμων, αρμενιστές, επιμετρητές, αρχαιοβοτανολόγοι, επιμορφωτές μπουζουκιού , βοηθοί ραπτριών, διαγγελείς, φανοκόροι (ανάβει φανάρια), βοηθοί ταξινόμων, κηροποιοί, κρεατοκόπτες, παγιδοθέτες, τσιγκογράφοι, αναγνώστες, διαλογείς σμυρίδας Νάξου, δημοτικοί εισπράκτορες, συλλέκτες εισιτηρίων, εισπράκτορες –σημειωτές, πινακοπλύντες, σταβλίτες και σταβλάρχες, αλλά και βοηθητικό προσωπικό θυρωρών και τηλεφωνητές οδηγών ανελκυστήρων και ιστιοράπτες είναι ορισμένες από τις απίθανες ειδικότητες υπαλλήλων του δημοσίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Αγορά" κάποιες από τις ειδικότητες αυτές μπήκαν πρακτικά στο "χρονοτούλαμπο" της ιστορίας, είτε με την συνταξιοδότηση των υπαλλήλων, είτε με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας. Όμως παραμένουν ακόμη στον κατάλογο μητρώου ειδικοτήτων και κλάδων του δημοσίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος ��ριθμεί 3605 ειδικότητες σε 923 κλάδους συνολικά!

Το μητρώο και τον κατάλογο με τις 3605 ειδικότητες αναλαμβάνει πλέον να επικαιροποιήσει με νομοσχέδιο το υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό να διαγραφούν οι ειδικότητες "φαντάσματα" και οι υπάλληλοι με ξεχασμένες ειδικότητες του παρελθόντος να αλλάξουν ειδικότητες και θέση μέσω της υποχρεωτικής κινητικότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top