Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ψήφος κατά συνείδηση για πρόεδρο της ��ουλής

Αυτό αποφασίστηκε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

​Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν αύριο οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την εκλογή του Νίκου Βούτση στο αξίωμα του νέου προέδρου της Βουλής, ενώ θα καταψηφίσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αυτό αποφασίστηκε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά η οποία εξέλεξε τον Βασίλη Κεγκέρογλου γραμματέα της, ενώ οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος ορίστηκαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει να μην δοθεί θετική ψήφος στον κ. Βούτση, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε ψήφο κατά συνείδηση, πρόταση που τελικά αποδέχθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο ΙΣΤΑΜΕ πάντως, θα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδη�� με επιστημονικό διευθυντή τον Αντώνη Βγόντζα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε επίσης να προτείνει τον Δημήτρη Κρεμαστινό για τη θέση του ΣΤ΄Αντιπροέδρου της Βουλής,ενώ σε ότι αφορά το κυβερνητικό έργο κατά τομέα και υπουργείο ορίστηκαν οι βουλευτές:

Γιώργος Αρβανιτίδης, Μακεδονίας Θράκης, Ναυτιλίας.

Λεωνίδας Γρηγοράκος Εξωτερικών και 'Αμυνας.

Χαρούλα Κεφαλίδου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Γιάννης Κουτσούκος Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Αποκέντρωσης.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ανάπτυξης, Οικονομίας, Τουρισμού.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Παιδείας.

Γιάννης Μανιάτης, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη.

Μιχάλης Τζελέπης, Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εύη Χριστοφιλοπούλου,Εργασίας, κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας.

Nα σημειωθεί επίσης πως αρνητική θα είναι η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ορισμένα από τα προαπαιτούμενα αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με τα όσα είπε η Φώφη Γεννημάτα.

«Όχι» στην αύξηση του ΦΠΑ για τους αγρότες, στις μεγάλες περικοπές των συντάξεων, στο 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, στις απολύσεις και στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top