Ανοίγουν τα χαρτιά τους στη ΝΔ με την ανακοίνωση Μεϊμαράκη

Στις δηλώσεις υποστήριξης το ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων - πρώτη ανάρτηση 17.10

Ανοίγουν  τα χαρτιά τους στη ΝΔ  με την ανακοίνωση Μεϊμαράκη
Ανοίγουν όλα τα σημαντικά στελέχη στη ΝΔ τα χαρτιά τους, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σήμερα το απόγευμα και τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.

Οι υποψηφιότητες αναμένεται να είναι οπωσδήποτε τρεις και ενδεχομένως τέσσερις, εφόσον καταφέρει να εξασφαλίσει τις 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής που απαιτούνται και ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να έχει εξασφαλίσει ήδη την στήριξη μιας σειράς στελεχών με σημαντική κοινοβουλευτική εμπειρία, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να είναι ένας από αυτούς, ενώ στο πλευρό του αναμένεται να στοιχηθούν και μία σειρά από «καραμανλικά» στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποσπάσει σημαντικό αριθμό υπογραφών, που ξεπερνούν κατά πολύ τις 50, ενώ στο πλευρό του αναμένεται να στοιχηθούν και στελέχη από όλες τις τάσεις (ακόμη και "μητσοτακικοί" του παρελθόντος) που θεωρούν ότι διασφαλίζει στην παρούσα συγκυρία την ενότητα του κόμματος.

Ο κ. Τζιτζικώστας θεωρείται σίγουρο επίσης ότι θα συγκεντρώσει τον αριθμό των 50 υπογραφών, με την υποψηφιότητά του να στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό κομματικά στελέχη από την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όπου είναι μέχρι σήμερα περιφερειάρχης (και εξελέγη ως «αντάρτης» κόντρα στην υποψηφιότητα που στήριξε η τότε ηγεσία της ΝΔ υπό τον Α. Σαμαρά!). Έχει ερείσματα όμως επίσης στον κομματικό μηχανισμό (με υποστηρικτή του μεταξύ άλλων τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο), όπως και στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Θα συγκεντρώσει τελικά τις 50 υπογραφές ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραδέχθηκε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (στονAlpha 989) ότι «δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση». Ο κ. Μητσοτάκης έχει την υποστήριξη του πατέρα του και επιτίμου προέδρου της ΝΔ κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως και μερίδας συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν έχει την στήριξη της αδελφής του Ντόρας, που μαζί με μερίδα «μητσοτακικών» στηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη (ο οποίος άλλωστε προέρχεται από το ίδιο πολιτικό περιβάλλον). Προσδοκά όμως και σε αλλαγή των δεδομένων στον β ΄γύρο, με στήριξή του από τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αν καταφέρει να εισέλθει ο ίδιος σε αυτόν και μείνει εκτός ο συγκεκριμένος υποψήφιος.

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του φέρεται να δυσκολεύεται αρκετά στην εξεύρεση των 50 υπογραφών από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ ρόλο σε αυτό εκτιμάται ότι έπαιξε και η διαφοροποίηση Βορίδη. «Πλησιάζω τον αριθμό 50. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι ��ολύ αισιόδοξος» δήλωσε στο Mega. Έχει την στήριξη της πιο «δεξιάς» πτέρυγας του κόμματος, όπως και στελεχών προσκείμενων επίσης, όπως και ο κ. Μητσοτάκης, στον κ. Σαμαρά.

Την υποστήριξή τους έχουν αρχίσει να εκφράζουν σποραδικά και συγκεκριμένα στελέχη σε συγκεκριμένους υποψηφίους. Όπως, ενδεικτικά ο Νικήτας Κακλαμάνης, που μιλώντας στον Βήμα FM εξέφρασε την υποστήριξή του στον κ. Μεϊμαράκη και υποστήριξε ότι «είναι τραγικό λάθος να χρονοτριβεί το κόμμα περιμένοντας να βρει τον αντί-Τσίπρα».Την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη έχουν στηρίξει ανοιχτά βουλευτές όπως ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κώστας Τασούλας και ο Κώστας Κουκοδήμος αλλά και στελέχη από τη ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, αλλά και πρώην βουλευτές όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Κάποιες από τις δηλώσεις υποστήριξης πάντως ξεπερνούν τα κομματικά «στερεότυπα», καθώς η κ. Άννα Ασημακοπούλου π.χ., η οποία βρισκόταν πολύ κοντά στον Α. Σαμαρά, υποστηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, όπως και ο κ. Νότης Μηταράκης. Από την άλλη πλευρά, ο «λαϊκοδεξιός» Μ. Γιακουμάτος υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, όπως και ο γνωστός για τις καλές του σχέσεις με τον Α. Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης.

Οι δηλώσεις υποστήριξης αναμένεται όπως είναι φυσικό να πολλαπλασιασθούν μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες, ενώ ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσουν όσα κορυφαία στελέχη του κόμματος εξέτασαν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την ηγεσία, αλλά προτίμησαν τελικά να μην το πράξουν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top