Μετά τον Μοσκοβισί και ο Ντομπρόβσκις το ξεκόβει: Ξεχάστε την διαγραφή του χρέους

"Το Eurogroup θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει με το ΔΝΤ ή χωρίς αυτό"

Μετά τον Μοσκοβισί και ο Ντομπρόβσκις το ξεκόβει: Ξεχάστε την διαγραφή του χρέους

​Μετά τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν περιθώρια στην διαδικασία αποπληρωμής του.

Ο κ.Ντομπρόβσκις, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα, DiePresse, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα, ενώ σχ��λιάζοντας το θέμα του χρέους, τόνισε πως το Eurogroup άφησε μια «πόρτα ανοικτή», αρκεί όπως είπε, να υπάρξει μία θετική αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του ΔΝΤ για μείωση του ελληνικού χρέους, ο κ.Ντομπρόβσκις, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή διεξάγονται σχετικές συνομιλίες και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο η μηχανική σχέση του χρέους με την οικονομική επίδοση, αλλά η πραγματική δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους, και από αυτή την άποψη η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι, για παράδειγμα, η Πορτογαλία ή η Ιταλία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο ποσό των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, το μερίδιο που θα αναλογούσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ήταν 16 δισ. ευρώ, με τη συμφωνία για τον ESM να προβλέπει, αν αυτό είναι δυνατό, τη συνεργασία με το Ταμείο. Όπως είπε εναπόκειται στο Eurogroup να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει με το ΔΝΤ ή χωρίς αυτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top