Κουρουμπλής: «Δεν θα επιστρέψουν στο Δημόσιο οι επίορκοι»

Ετοιμάζεται διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή

​Διάταξη που θα ρυθμίζει το ζήτημα της επιστροφής των επίορκων υπαλλ��λων στο Δημόσιο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Π. Κουρουμπλής στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα. Υπήρχε ένα χρονικό όριο που έπρεπε να γίνουν αυτές οι πειθαρχικές πράξεις, να ολοκληρωθούν. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι. Έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βερναρδάκη και πρέπει αμέσως να περάσουμε μια διάταξη για να συνεχιστεί η κατάσταση η προηγούμενη. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των πειθαρχικών ποινών», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μόλις ξεκινήσει τις εργασίες της η Βουλή θα κατατεθεί η διάταξη αυτή και επανέλαβε ότι οι επίορκοι δεν πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Όσον αφορά στο χρέος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι «αν δεν τακτοποιήσουμε το τέρας του χρέους, θα φάει το μέλλον του τόπου», υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

Όσο για τις μειώσεις που θα γίνουν στις συντάξεις, ο κ. Κουρουμπλής είπε:

«Αν αισθανθεί ο λαός ότι κατανέμονται με δίκαιο τρόπο τα βάρη, θα κατανοήσουν όλοι ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο. Αν δεν είμαστε αξιόπιστοι, δεν μπορούμε να ζητάμε ρύθμιση χρέους. Εφόσον γίνει ρύθμιση θα απελευθερωθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top