Τσίπρας προς Έλληνες ομογε��είς: «Επενδύστε στην Ελλάδα, σας χρειάζεται»

Το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Κέρι

​Στην 3η εκδήλωση του Hellenic Initiative, που πραγματοποιήθηκε στο World Trade Center μίλησε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, καλώντας τους ομογενείς επιχειρηματίες των ΗΠΑ να στηρίξουν έμπρακτα την Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα μας.

«Έχω έρθει εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός, είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε:

«Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις επενδύσεις. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα πρέπει να την υποστηρίξετε, ειδικά αυτή την στιγμή. Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε επίσης τους περίπου 700 Έλληνες ομογενείς που παρακολούθησαν την ομιλία του, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει στρατηγικά οράματα.

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις. Χρειάζεται να μπούμε σε ένα μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης. Πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έχω πίστη και αισιοδοξία για τη συμμετοχή σας στ��ν προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα», σημείωσε.

Την ομιλία του πρωθυπουργού παρακολούθησε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, αλλά και ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος.

Το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Τ. Κέρι

Νωρίτερα, ο Α. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών , Τζον Κέρι.

Η συνάντηση είχε διάρκεια μισής ώρας και στο επίκεντρο της βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις του περασμένου επταμήνου και ιδιαίτερα το κρίσιμο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Kerry_1.jpg

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την προσφυγική κρίση και την απειλή των Τζιχαντιστών, όπως επίσης για την κρίση στην Ουκρανία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μίλησε για την ανάγκη οι ΗΠΑ να υποστηρίξουν την αναβάθμιση του μηχανισμού του ΟΗΕ για επανεγκατάσταση των προσφύγων και να εντείνουν τις επαφές με την Τουρκία για αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού.

Όσον αφορά στα ενεργειακά, από τις ΗΠΑ, τονίστηκε η στρατηγική σημασία των αγωγών ΤΑP και ΙΒΒ και η αναβάθμιση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου. Παράλληλα, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν επίλυση του θέματος της ονομασίας των ΠΓΜΔ και του Κυπριακού.

Ο Αλέξ��ς Τσίπρας κάλεσε τις ΗΠΑ να εντείνουν τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στην βάση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top