Υπ.Εργασίας και ΝΔ μαλώνουν για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης,αλλά άλλοι τραβάνε το ζόρι!

"Πόλεμος" ανακοινώσεων για τις ανατροπές στο ασφαλιστικό

Υπ.Εργασίας και ΝΔ μαλώνουν για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης,αλλά άλλοι τραβάνε το ζόρι!

​Οι ανατροπές που φέρνει στο ασφαλιστικό η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την αναδρομική μείωση των συντάξεων, επεσήμανε η ΝΔ ότι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αν.Πετρόπουλος με την εγκύκλιό του, ομο��ογεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει συνταξιοδότηση μετά τα 67 χρόνια και μάλιστα με μειωμένη σύνταξη.

«Όλα όσα έλεγαν προεκλογικά ο κ. Τσίπρας και ο συνέταιρός του κ. Καμμένος καταρρέουν. Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται καθημερινά βήμα-βήμα», τόνισε η Συγγρού σε ανακοίνωση της, εκτιμώντας ότι «ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τις συνέπειες».

Στην αντεπίθεση το υπουργείο Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας, αφού τονίζει ότι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά, ξεκαθαρίζει ότι «καμία εγκύκλιος δεν αλλάζει νόμο», αντιθέτως «αυτή αφορά μόνο στα ποσά των κατώτατων ορίων συντάξεων γήρατος (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) και όχι σε συντάξεις άλλων κατηγοριών (αναπηρίας, παραπληγικών, βαρέων κλπ)».

Το υπουργείο Εργασίας εξηγεί ότι «η πρόβλεψη του Ν.3863/2010 («νόμος Λοβέρδου») για ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας εκπληρώθηκε με το Ν. 4093/2012 («Μεσοπρόθεσμο» κυβέρνησης Σαμαρά) που αύξησε τα όρια από το 60ο στο 62ο και από το 65ο στο 67ο έτος ηλικίας».

Μάλιστα, υπογραμμίζουν πως η αναφορά στο προσδόκιμο όριο «δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό έχει προσδιοριστεί από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, με αυστηρά επιστημονικά μετρήσιμα δεδομένα και έχει ενσωματωθεί στους προαναφερθέντες νόμους. Συνεπώς, δεν προκύπτει νέα αύξηση αυτών των ορίων ηλικίας ούτε από το νόμο, ούτε από την εγκύκλιο».

«Το Υπουργείο Εργασίας εργάζεται στην κατεύθυνση της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης με σκοπό τη βιωσιμότητα και την ενίσχυσή του, έτσι ώστε να διαφυλαχθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και να τεθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα» επισημαίνουν, λέγοντας με νόημα πως «επιτέλους, και η υποκρισία έχει τα όριά της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top