«Χιονοστιβάδα» οι καταγγελίες για επίορκους που επιστρέφουν ελέω Νόμου Κατρούγκαλου

Παιδεραστές και εκβιαστές επανήλθαν στο Δημόσιο!

«Χιονοστιβάδα»  οι καταγγελίες για επίορκους που επιστρέφουν ελέω Νόμου Κατρούγκαλου
Οι καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων από τα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά και η αλλαγή στον νόμο από τον κ. Κατρούγκαλο, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην δημόσια διοίκηση, καθώς το πρόβλημα παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας.

«Η μόνη λύση για αυτό το θέμα είναι, να λειτουργήσουν τάχιστα τα πειθαρχικά συμβούλια, ώστε να εκκαθαριστεί η υπόθεση. Δυστυχώς, λόγω της αλλαγής των συνθέσεων με την προσθήκη δύο αιρετών, αυτά δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, αλλά ελπίζω να συνδυαστούν και να τελειώσουν γρήγορα οι υποθέσεις» δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που επιστρέφουν στις θέσεις τους κάνοντας χρήση της αλλαγής Κατρούγκαλου στο πειθαρχικό δίκαιο για την δυνητική αργία. Μερικές χαρακτηριστικές ...

1.Γιατρός στη Βόρειο Ελλάδα που τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία για φακελάκι, καταδικάστηκε από το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο. Ωστόσο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του στο Πειθαρχικό συμβούλιο, επανήλθε .

2. Δεκάδες υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία επειδή παραπέμφθηκαν σε ποινική δίκη για απιστία περί την υπηρεσία με σκοπό την ελάττωση της περιουσίας του δημοσίου επανήλθαν.

3. Υπάλληλος της περιφέρειας Βορείου Ελλάδος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία επειδή παραπέμφθηκε σε ποινική δική για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου αλλά επανήλθε, καθώς η αυτοδίκαιη αργία για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας διατηρείται μόνο για εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους σχολείων.

4. Χειρουργός που εκβίαζε ασθενή σε νοσοκομείο της Αττικής για να πάρει φακελάκι τέθηκε σε αυτο��ίκαιη αργία ωστόσο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του στο Πειθαρχικό συμβούλιο, επανήλθε.

Πάντως, σήμερα οι Υπουργοί Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης υποστήριξαν τις αλλαγές στον νόμο και υποσχέθηκαν επιτάχυνση της απονομής διοικητικής δικαιοσύνης από τα πειθαρχικά συμβούλια.

Τη νέα διαδικασία υποστήριξε και ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. «Η υποχρεωτική αργία ήταν μια άδικη διαδικασία για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο διότι κατ ‘ αρχήν αφαιρούσε το τεκμήριο της αθωότητας. Δεύτερον, είχε δημιουργήσει μια τεράστια ανασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους και στην διοίκηση με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αποτελμάτωση και ο καθένας κινδύνευε να βγει στην αργία, έχοντας πέσει σε ένα πραγματικό η κυρίως σε ένα υποθετικό παράπτωμα» υποστήριξε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top