Η φωτογραφία με τα ζεύγη Ομπάμα και Τσίπρα στον Λευκό Οίκο

Στη δημοσιότητα το στιγμιότυπο μία ημέρα μετά τη συνάντηση

Η φωτογραφία με τα ζεύγη  Ομπάμα και Τσίπρα στον Λευκό Οίκο
Στη δημοσιότητα δόθηκε με μία ημέρα καθυστέρηση, η φωτογραφία από την συνάντηση που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ, στον Λευκό Οίκο, κατά το δείπνο που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος προς τιμήν των ηγετών που συμμετείχαν στην 70η γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Στην φωτογραφία διακρίνονται πιο «άνετοι» οι οικοδεσπότες, ενώ εμφανώς πιο αμήχανοι έχουν απαθανατιστεί οι «φιλοξενούμενοι», με την «πρώτη κυρία» Μισέλ Ομπάμα να βρίσκεται δίπλα στον Αλέξη Τσί��ρα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ να βρίσκεται δίπλα στη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας φορά κουστούμι αλλά χωρίς γραβάτα, με την σύντροφό του να είναι ντυμένη με μαύρο φόρεμα και να φορά γόβες. Η Μισέλ Ομπάμα φορούσε από την πλευρά της επίσης μαύρο φόρεμα, με μπλε και γκρι σχέδια φύλλων.
Πριν από την φωτογραφία προηγήθηκε ο διάλογος που έχει γίνει ήδη γνωστός, με τον Μπαράκ Ομπάμα να κάνει τις συστάσεις για τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του με την φράση «αυτός είναι που έχει κερδίσει δύο συνεχείς εκλογές στην Ελλάδα», όπως και για την Μπέτυ Μπαζιάνα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ήδη συναντήσει νωρίτερα στη Νέα Υόρκη τον πρόεδρο των ΗΠΑ, κατά το γεύμα που παρέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Μάλιστα πέρα από το ζήτημα του χρέους και της οικονομίας γενικότερα, το προσφυγικό και το Κυπριακό, για τα οποία συζήτησαν, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να μίλησε στον κ. Τσίπρα και για φίλους του που… πηγαίνουν συχνά για διακοπές στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top