Αβραμόπουλος: «Παγκόσμια πρόκληση το προσφυγικό και χρειάζεται παγκόσμια απάντηση»

«Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

​«Παγκόσμια πρόκληση», χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, σε συνέντευξή του στο BBC radio 4, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει παγκόσμια απάντηση.

«Ο καθένας έχει συνειδητοποιήσει ότι όλες οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ήδη, οι ΗΠΑ έχουν ανταποκριθεί θετικά και θα υποδεχθούν 100.000 πρόσφυγες τα επόμενα δυο χρόνια, 10.000 Σύρους φέτος. Το ίδιο ο Καναδάς και η Αυστραλία. Το μεταναστευτικό έχει γίνει το πιο σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας επίτροπος υπογράμμισε ακόμα τη σημασία της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στη ��άλτα τον Νοέμβριο, σημειώνοντας ότι εκεί θα βρίσκονται οι ηγέτες των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού.

Κατέληξε δε, τονίζοντας ότι «οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν όσο η περιοχή συνεχίζει να φλέγεται».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβαίνει σε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή. Πιστέψτε με, καμία θάλασσα, κανένας τοίχος και κανένας φράχτης δεν θα σταματήσει αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top