Γιακουμάτος: «Έχουμε καταγκρεμιστεί στα λαϊκά στρώματα»

«Χάσαμε τις αρχές μας»

Γιακουμάτος: «Έχουμε καταγκρεμιστεί στα λαϊκά στρώματα»

​«Έχουμε χάσει τις αρχές μας. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι αυτός που θα γίνει αρχηγός να ξέρει την ιστορία της παράταξης, που δεν την ξέρουμε, την έχουμε ξεχάσει, την έχουμε αφήσει στην άκρη», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτος, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Περιέγραψε μάλιστα και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο νέος αρχηγός του κόμματος.

«Έχουμε καταγκρεμιστεί στα λαϊκά στρώματα. Θέλω την κοινωνική κεντροδεξιά, αυτός με εκπροσωπεί και αυτόν θα ψηφίσω. Θέλω την κοινωνική κεντροδεξιά, η οποία είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ιδρυτικού συνεδρίου που έλεγε ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός, μεσαίος χώρος. Αυτό σήμερα λέγεται κοινωνική κεντροδεξιά. Αυτός με εκφράζει και αυτός θα πάει να δώσει τη μάχη και θα την κερδίσει. Αρχές, αξίες και εκείνα τα οποία έχουμε ξεχάσει. Ξεχάσαμε τα λαϊκά στρώματα, ξεχάσαμε την φτωχολογιά, ξεχάσαμε και τη μεσαία τάξη που την κατακερματίσαμε», τόνισε.

Όσο για το αν ο νέος αρχηγός της ΝΔ θα πρέπει να είναι νέος σε ηλικία, ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε ότι αυτό είναι ψευτοδίλημμα.

«Υπάρχει στη ΝΔ αυτός ο άνθρωπος που πληροί αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο οποίος έχει και λαϊκό προφίλ, είναι κοινωνιστής και μπορεί να δώσει ώθηση στο κόμμα. Ξέρει καλά την ανθρωπογεωγραφία, ξέρει καλά να μας οδηγήσει στο συνέδριο. Κυρίαρχο το συνέδριο και μην το παραβλέπετε αυτό. Έχουμε μείνει μόνο στην αρχηγία, έχουμε και το συνέδριο», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top