Σπίρτζης: «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια λογική ξεπουλήματος»

Λέει «ναι» στις επενδύσεις ο υπουργός, αλλά με όρους

Σπίρτζης: «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια λογική ξεπουλήματος»

​Την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι θετική στο να γίνουν επενδύσεις στη χώρα, αλλά με όρους, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Σπίρτζης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Η κυβέρνηση συνολικά δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το να γίνουν επενδύσεις, να συνεργαστεί ο δημόσιος τομέας με τον ιδιωτικό τομέα, να ανοίξει τους δρόμους να γίνουν νέες επενδύσεις και όπου χρειάζεται να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις σε ορισμένους τομείς. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια λογική ξεπουλήματος που είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε.

Απαντώντας μάλιστα σε σχόλιο ότι αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν ανοιχτά όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο, ο κ. Σπίρτζης τόνισε:

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει μία συμφωνία και θα τηρηθεί, ακόμα κι αν διαφωνούμε. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα που χειρίζομαι εγώ κι έχει να κάνει με τα Αεροδρόμια. Εκεί θα δείτε, τουλάχιστον από αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα, ότι η κοινοπραξία που έχει πλειοδοτήσει τον διαγωνισμό αρχίζει να λέει ότι θέλει χαμηλότερο τίμημα, να προχωράει σε μία είδους επαναδιαπραγμάτευσης».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «το ότι επιβλήθηκε στη χώρα συμφωνία που ψηφίστηκε και που θα τηρήσουμε, να συνεχιστούν κάποιες ιδιωτικοποιήσεις και κάποιοι διαγωνισμοί στο μοτίβο και στο μοντέλο που είχαν σχεδιάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε κιόλας. Αυτό να είναι ξεκάθαρο. Είναι άλλο η θέλησή μας να γίνουν επενδύσεις, να ανοίξει ο δρόμος στον ιδιωτικό τομέα, να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές, να υπάρχουν συνεργασίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και άλλο -είναι βαθιά εκεί η διαχωριστική γραμμή- το να συμφωνήσουμε και τους 9 διαγωνισμούς τους συγκεκριμένους που θα τηρήσουμε μεν γιατί είναι στη συμφωνία , αλλά δεν είναι κάτι που το πιστεύουμε. Δεν γίνεται να μην το λέμε αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top