​Ρακιντζής: «Το θέμα με τους επίορκους θα είχε λυθεί αν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά»

Ήδη εκκρεμούν πάρα πολλές υποθέσεις

​Ρακιντζής: «Το θέμα με τους επίορκους θα είχε λυθεί αν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά»

Αιχμές για την αντιμετώπιση του ζητήματος της επιστροφής των επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων, άφησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τόνισε ότι το θέμα θα είχε λυθεί αν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά όργανα.

«Υπήρχε νόμος που έλεγε ότι άμα ασκηθεί εναντίον σου πειθαρχική δίωξη ή ποινική δίωξη τίθεσαι σε υποχρεωτική αργία. Αυτός ο νόμος είχε ορισμένες αδικίες, δηλαδή στα βαρύτατα αδικήματα καλά κάνουν και τίθενται σε αργία, αλλά σε πολύ ελαφρά αδικήματα, μια παράβαση απλή καθήκοντος, πάλι ετίθεντο σε αργία. Έπρεπε λοιπόν να διορθωθεί, αλλά διορθώθηκε με τρόπο ώστε καταργήθηκε τελείως η υποχρεωτική αργία και όλοι άρχισαν να γυρίζουν. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αν λειτουργούσαν γρήγορα τα πειθαρχικά συμβούλια», είπε.

Ερωτηθείς δε γιατί δεν λειτουργούν γρήγορα τα πειθαρχικά συμβούλια απάντησε ότι έγινε αλλαγή της σύνθεσής τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες διαδικασίες για τον διορισμό τους.

Γι’ αυτό άλλωστε ο κ. Ρακιντζής επεσήμανε την ανάγκη να επιταχυνθεί η πειθαρχική διαδικασία, κυρίως για τους γιατρούς του ΕΣΥ, αποκαλύπτοντας ότι αυτή τη στιγμή στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο των γιατρών δεν έχει σχηματιστεί και ήδη εκκρεμούν 60 υποθέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top