Τσίπρας για χρέος: Βρήκαμε πιο ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ απ’ ότι στις Βρυξέλλες

«Η συμφωνία προβλέπει τη δίκαιη διευθέτηση, πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη ενωμένοι»

Μήνυμα στις Βρυξέλλες για το θέμα του χρέους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, μετά από συνάντηση με προέδρους και παράγοντες της Ομογένειας.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι είχαμε μια ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπου βρήκαμε πολύ πιο ευήκοα ώτα από ό,τι βρήκαμε στις Βρυξέλλες στην ανάγκη να υπάρξει μια δίκαιη διευθέτηση της κρίσης με την αναγκαία απομείωση του δυσβάσταχτου και μη βιώσιμου δημ��σιου χρέους που συσσωρεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει. Η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα μιας δίκαιης διευθέτησης αλλά αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε ενωμένοι, όλες οι δυνάμεις του ελληνισμού μέσα και έξω από τη χώρα».

«Γι’ αυτό και αξιοποιώ την παρουσία μου εδώ στη συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να διακηρύξω τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η δυνατότητα μιας δίκαιης διευθέτησης του κρίσιμου ζητήματος του χρέους και να αναζητήσω συμμαχίες και διεθνή στηρίγματα» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο της ομογένειας.

Tι είπε για το προσφυγικό

«Είμαστε περιτριγυρισμένοι από α��τάθεια και βρισκόμαστε σε κρίση αλλά η χώρα παραμένει σημείο σταθερότητας» δήλωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να είστε περήφανοι ως Έλληνες» είπε απευθυνόμενος στους ομογενείς «γιατί παρά την κρίση που ζούμε και παρά το γεγονός ότι ζούμε και μια δεύτερη κρίση, όπως αυτή του προσφυγικού, δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας και ο ελληνικός λαός ξεπερνάει την κρίση αλλά πρώτα με αξιοπρέπεια».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τη στάση στο μεταναστευτικό άλλων ευρωπαϊκών χωρών: «Δ��ν χάνουμε την ανθρωπιά μας, δείχνουμε το καλό πρόσωπο της Ευρώπης από ανθρώπους που έδιναν από το υστέρημα τους στους πρόσφυγες, όπως του φούρναρη στην Κω, την ώρα που κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύψωναν τείχη και έριχναν σφαίρες πλαστικές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top