Το Σάββατο η ορκωμοσία της νέας Βουλής και την Κυριακή η εκλογή νέου προέδρου

Με προεδρεύοντα τον Νικήτα Κακλαμάνη

Το Σάββατο 3/10 στις 11 το πρωί θα πραγματο��οιηθεί η ορκωμοσία των 300 μελών της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Η Ημερήσια Διάταξη για την έναρξη της ΙΖ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου υπογράφεται από τον Δ' Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη, καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της νέας Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξει Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που έχει επανεκλεγεί.

Με δεδομένο ότι δεν ήταν καν υποψ��φιος ο Α' Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ότι ο Β' Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης και δεν μπορεί να προεδρεύσει και η Γ' Αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου δεν επανεξελέγη, ως υποψήφια με την ΛΑΕ, ο κ. Κακλαμάνης είναι αυτός που θα προεδρεύσει τελικά στην πρώτη συνεδρίαση, όπως και στην επόμενη για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής (4/10) , ενώ αμέσως μετά θα εκλεγούν και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.

Την Δευτέρα 5/10 θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top