Φίλης: Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση στα σχολεία θα έχει εξομαλυνθεί

Αναρτώνται μέσα στις επόμενες ημέρες οι πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Φίλης:  Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση στα σχολεία θα έχει εξομαλυνθεί
«Δίνουμε μάχη να ανοίξουν όλα τα σχολεία και κυρίως να υπάρξει λειτουργία της ειδικής εκπαίδευσης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για το ζήτημα που προέκυψε με το ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών.

Ωστόσο, η γενική εικόνα είναι, όπως σημείωσε, πως δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία και ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό έχει ικανοποιηθεί η ανάγκη για διδακτικό προσωπικό. Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέφερε πως είναι θέμα ημερών και εκεί να υπάρξει εξομάλυνση.

Έως το τέλος Οκτωβρίου η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί, επισήμανε και ανακοίνωσε ότι σήμερα-αύριο αναρτώνται οι πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως τόνισε ο υπουργός, το θέμα αφορά πολλές χιλιάδες παιδιά τα οποία έχουν μεγάλα προβλήματα και πρέπει «κατά προτεραιότητα να δώσουμε αυτή τη μάχη ως υπουργείο». Όλα τα άλλα στον καιρό τους, συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας πίστ��ση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ήδη 4.000 θα διορισθούν ως αναπληρωτές για τα σχολεία και ίσως χρειαστεί, όπως επισήμανε, «να δούμε και μια επιπλέον διαδικασία για την ειδική αγωγή».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top