Σκουρλέτης:Δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ-Μιλάμε για επενδύσεις όχι για εκχώρηση

"Έχει αρχίσει να σκουριάζει το θέμα" είπε για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος θα πρέπει να βρει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984, ο κ.Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πρόταση πάνω στο τραπέζι για τη δημιουργία μικρής ΔΕΗ. Η δημιουργία μικρής ΔΕΗ ήταν μια πρόταση που είχε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι η προηγούμενη κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας. Δεν κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Τώρα μιλάμε πάνω στο πολύ συγκεκριμένο που έχει να κάνει με τον ΑΔΜΗΕ και με κάποιες αλλαγές, οι οποίες αφορούν την αγορά ενέργειας, αλλά δεν πλήττουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος «θα μπορούσε να υπάρξει από κοινού δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής ��λεκτρικού ρεύματος, όπου θα υπάρχει η συμμετοχή του δημοσίου και των ιδιωτών. Ένα άλλο παράδειγμα είναι, ότι θα μπορούσαμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να δούμε την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο».

Εξήγησε ότι «δεν μιλάμε για εκχώρηση. Μιλάμε για νέες επενδύσεις», ενώ εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για «ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων σε σχέση με τα νησιά, έτσι ώστε να αποκτήσουν τη δική τους ενεργειακή αυτάρκεια».

Μιλώντας για τις Σκουριές, ο κ.Σκουρλέτης είπε πως «θα έλεγε κανείς ότι έχει αρχίσει και “σκουριάζει” αυτό το θέμα. Είχαμε μια συνάντηση, στην οποία εμείς επαναλάβαμε αυτό που είχαμε πει, δηλαδή την τελευταία απόφαση που είχαμε πάρει εκ μέρους του υπουργείου».

«Εμείς ζητάμε από την εταιρεία να παρουσιάσει αυτό για το οποίο δεσμεύεται -και είναι όρος για να υπάρξει αυτή η επένδυση-, τον σύγχρονο αυτό τρόπο εφαρμογής της μεταλλουργίας επί τόπου. Αυτό λέει η σύμβαση. Θέλετε να υπάρχουν επενδύσεις, οι οποίες θα αθετούν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους;», διερωτήθηκε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top