Φιλιά, αγκαλιές και ευχές στην συνάντηση Φίλη-Αρχιεπίσκοπου: Τα θρησκευτικά στο επίκεντρο!

"Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες" διαβεβαίωσε ο υπουργός-Δείτε φωτογραφίες

Φιλιά, αγκαλιές και ευχές στην συνάντηση Φίλη-Αρχιεπίσκοπου: Τα θρησκευτικά στο επίκεντρο!

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Νίκος Φίλης σε μια προσπάθεια να «ελαφρύνει το κλίμα» στις σχέσεις υπουργείου Παιδείας και Αρχιεπισκοπής μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία ανέφερε ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν.

filis3.jpgfilis5.jpg

Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με αγκαλιές, φιλιά και ευχές, ο κ.Φίλης μίλησε για «ειλικρινή και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων», συμπληρώνοντας ότι οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας είναι αγαθές και οι ρόλοι τους ξεκάθαροι και διακριτοί.

«Η θρησκεία διαδραματίζει ρόλο αγαθό και ηθικό στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και ρόλο μισαλλοδοξίας, για να αναφερθούμε στην περίμετρό μας» είπε ο υπουργός, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για τις συμβουλές του.

filis6.jpg

Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Πιστεύουμε ότι η αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, που έχει τεθεί και από εκπαιδευτικούς και από τα αρμόδια όργανα της χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής, μπορεί να επιτευχθεί. Οφείλουμε να δώσουμε έμφαση και να δούμε τι σημαίνει η διδασκαλία των Θρησκευτικών στη σημερινή πραγματικότητα, με σεβασμό στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης του καθενός» πρόσθεσε ο υπουργός.

filis4.jpgfilis555.jpg

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του είπε ότι χρειάζεται συνεργασία Πολιτείας-Εκκλησίας για θέματα που αφορούν τις δύο πλευρές, «χωρίς πείσματα και εμμονές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top