Τους «τρολάρουν» στη ΝΔ: Και ο… Ευσταθόπουλος και ο Ζαρκάδας, υποψήφιοι για την ηγεσία!

Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψηφιότητες μετά τον Μάρκο Πανέτα

Τους «τρολάρουν»  στη ΝΔ:  Και ο…   Ευσταθόπουλος και ο  Ζαρκάδας, υποψήφιοι για την ηγεσία!
Μετά τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκο Πανέτα, ακόμα δύο μη αναμενόμενες υποψηφιότητες, με βάση τουλάχιστον το «προφίλ» υποψηφίων που έχουμε συνηθίσει, ήρθαν να προστεθούν στην σχετική λίστα των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ, αν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα συγκεντρώσουν τις 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής που απαιτούνται.
Πρόκειται κατ’ αρχήν για τον 33χρονο Σαράντο Ευσταθόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα του διαδικτύου και της διαφήμισης, διετέλεσε Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με δήμαρχο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.
Ο κ.Ευσταθόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω facebook, αναφέροντας τα εξής:
«Σήμερα που κλείνω τα 33, πήρα τη σημαντική απόφαση, με πλήρη συναίσθηση των ορίων των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μου, με απόλυτη ταπεινοφροσύνη και δίχως ίχνος αυταρέσκειας, σεβόμενος όλα τα στελέχη της ΝΔ, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟ να σταλεί ΕΠΕΙΓΟΝ & ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ, εντός και εκτός ΝΔ. Δηλώνω την πρόθεσή μου να συμμετέχω ενεργά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου της ΝΔ.
Η Νέα Δημοκρατία :
1. ΔΕΝ απευθύνεται μόνο στους έχοντες και κατέχοντες.
2. ΔΕΝ είναι κόμμα μόνο για οικογένειες από μεγάλα πολιτικά και επιχειρηματικά τζάκια.
3. ΔΕΝ απαρτίζεται μόνο από μέλη που ζουν στις πλέον ακριβές συνοικίες των μεγάλων αστικών κέντρων.
4. ΔΕΝ προϋποθέτει να κλείσεις τα 60 για να σταδιοδρομήσεις πολιτικά και να προσφέρεις στον τόπο σου από θέσεις ευθύνης».
Μέσω facebook ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο Ηλίας Ζαρκάδας, με την ιδιότητα του «απλού πολίτη», όπως αναφέρει. .
«Με αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για την θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ανεβαίνω ως Υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να οδηγήσω την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο εκεί όπου ανήκει. Για να δώσω ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε όλους τους πολίτες στην Εργασία και στην Ευημερία.
Θα κάνουμε όλοι μας ένα βήμα πίσω στον εγωισμό, στην ιδεολογία, στο μίσος και την απογοήτευση και θα βάλουμε όλη μας την μαστοριά για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, ακριβώς όπως το είχαμε κάνει μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σας καλώ να υποστηρίξετε την Υποψηφιότητα μου για την θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και να μου επιτρέψετε να οδηγήσω την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα στην εποχή της Αφθονίας και της Ευημερίας.
Στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσω το πρόγραμμα μου βασισμένο σε καινοτόμες πράξεις για ταχεία ανασυγκρότηση της χώρας.
Σας ευχαριστώ.
Ηλίας Ζαρκάδας
Απλός Πολίτης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία της ΝΔ έχουν ήδη ανακοινώσει (εκτός από τον… Μάρκο Πανέτα), ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ σε στήριξή της υποψηφιότητάς του έχει καλέσει τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ένας άλλος αυτοδιοικητικός παράγοντας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται.
Kατά τα άλλα στη ΝΔ βρίσκονται επίσης σε αναμονή της τελικής απόφασης του Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος άφησε εκ νέου ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα με μία σειρά από άλλους δυνητικούς υποψηφίους να συμπληρώνουν την μακρά λίστα, στην οποία αν συμπεριληφθούν όλοι, ο αριθμός τους ξεπερνά τους… 15!
Στην περίπτωση που ο κ. Μεϊμαράκης δεν διεκδικήσει την αρχηγία, υπάρχουν βεβαίως και οι περισσότερο σοβαρές, σε πιθανότητα τελικής επικράτησης και όχι μόνο, εν δυνάμει υποψηφιότητες, όπως του Ν. Δένδια, ης Ο. Κεφαλογιάννη και του Μ.Κεφαλογιάννη.
Στην ίδια περίπτωση, μέχρι να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Β.Μεϊμαράκης, τον οποίο στηρίζει, δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Ντ. Μπακογιάννη, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργεί η υποψηφιότητα του αδελφού της Κυρ. Μητσοτάκη. Κάποια στιγμή πάντως είχε ακουσθεί και το όνομα του γιου της και Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος όμως, σε αντίθεση με τον Α. Τζιτζικώστα, πέραν όλων των άλλων εκτίμησε ότι είναι σοβαρό εμπόδιο το ασυμβίβαστο της εκλογής του ως βουλευτή.
Βεβαίως, υπάρχει και το ενδεχόμενο καθόδου της «Δεξιάς Πλατφόρμας» (ή και «Ακροδεξιάς Πλατφόρμας» κατ’ άλλους), όπως αποκαλείται ειρωνικά από τους αντιπάλους της η «σκληροπυρηνική πτέρυγα» που διαθέτει ερείσματα στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά (αν και ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη) και της οποίας υποψήφιοι ενδέχεται να είναι είτε ο Μ. Βορίδης, είτε ο Α. Γεωργιάδης, αν και παρασκηνιακά λέγεται ότι στηρίζουν (ή θα στηρίξουν σε έναν β’ γύρο εφόσον δεν περάσουν σε αυτόν) τον Κ. Μητσοτάκη. Υποψήφιος φέρεται να επιθυμεί να είναι και ο Β. Κικίλιας, προσδοκώντας επίσης σε στήριξη από το περιβάλλον Σαμαρά. Μύλος…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top