Συνάντηση Σκουρλέτη με την διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός»

Σε νέες συζητήσεις παραπέμπεται η υπόθεση

Συνάντηση Σκουρλέτη με την διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός»
Σε νέες συζητήσεις παραπέμπεται η υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός, καθώς από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τη διοίκηση της εταιρείας, παρουσία εκπροσώπων ��ων εργαζομένων, δεν προέκυψε σύγκλιση απόψεων.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Eldorado Gold, ο οποίος -όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα- θα έχει συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη, ενώ στις αναμενόμενες εξελίξεις στην υπόθεση περιλαμβάνονται:

- Η έκδοση πορισμάτων εντός της εβδομάδας, από περιβαλοντικές επιθεωρήσεις που έγιναν στην περιοχή, αναφορικά με το ενδεχόμενο παράβασης της Μελέτης Περιβαλοντικών Επιπτώσεων.

- Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 2 Οκτωβρίου, της προσφυγής της εταιρείας κατά της απόφασης του υπουργού για την αναστολή λειτουργίας μέρους της εκμετάλλευσης.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν σήμερα, μετά τη συνάντηση, ότι η ικανοποίηση του όρου για επιτόπου ημιβιομηχανική εφαρμογή της μεθόδου μεταλλουργίας που έχει επιλέξει η εταιρεία, όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση, είναι απαράβατη προϋπόθεση για την οποία το υπουργείο δεν πρόκειται να «κλείσει τα μάτια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εργαζόμενοι μπορεί να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να αρθούν οι διαθεσιμότητες. Το υπουργείο ισχυρίζεται επίσης ότι κάλεσε την εταιρεία να βοηθήσει με τις κινήσεις της τον διάλογο λειτουργώντας πυροσβεστικά, δεδομένου ότι το κλίμα στην περιοχή είναι τεταμένο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top