Όταν ο Κλίντον έκανε τον Τσίπρα να χάσει τα λόγια του

Άφωνος ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για την ηλεκτρική ενέργεια που… πουλάμε στη Γερμανία

Όταν ο Κλίντον έκανε τον Τσίπρα να χάσει τα λόγια του

​Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε τη χθεσινή συζήτηση του Α. Τσίπρα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον στο Ίδρυμα Κλίντον, όπου ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη επενδύσεων στη χώρα, παρ’ όλ’ αυτά υπήρξαν στιγμές που οι δύο άνδρες… χάθηκαν στη μετάφραση, με την αμηχανία να κυριαρχεί.

Όπως για παράδειγμα όταν ο κ. Κλίντον είπε στον κ. Τσίπρα ότι όπως γνωρίζει, η Ελλάδα πουλά ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία από μονάδες που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα. Από ότι φαίνεται όμως δεν ήταν καλά πληροφορημένος, μιας και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωθυπουργός να τον κοιτά αμήχανος, χωρίς να μπορεί να του δώσει κάποια απάντηση.

Μάλιστα ο Μπιλ Κλίντον κατάλαβε ότι ο Α. Τσίπρας βρισκόταν σε δύσκολη θέση και αμέσως προχώρησε σε νέα ερώτηση.

Μια ακόμα στιγμή αμηχανίας ήταν όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν ο δρόμος τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ξεκάθαρος, ώστε να μπορέσουν να έρθουν επενδυτές στη χώρα και τόνισε με έμφαση πως «έχω βαρεθεί να συμμετέχω σε δείπνα και να μην γίνεται τίποτα».

Τότε λοιπόν ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι έχει φύγει ο κίνδυνος του Grexit και θα γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική στους επενδυτές.

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όταν ο Μπιλ Κλ��ντον του είπε πως «ωραία ζητά η ελληνική κυβέρνηση μια δέσμευση για το χρέος, όμως τι περιμένετε να σας γράψουν οι επενδυτές ένα τσεκ τώρα; Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top