Γεροβασίλη: «Χρέος και ανάπτυξη οι δύο στόχοι του Τσίπρα στη Νέα Υόρκη»

Οι τρεις στόχοι που έχει θέσει ο πρωθυπουργός για τις κρίσιμες συναντήσεις του

​Κρίσιμες συναντήσει�� με αρχηγούς κρατών και αξιωματούχους θα έχει ο Α. Τσίπρας κατά τη παραμονή του στη Νέα Υόρκη, και σ’ αυτές θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει την πολυδιάστατη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη στους δημοσιογράφους, μετά από την παρουσία του πρωθυπουργού στο ίδρυμα Κλίντον οι στόχοι της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη είναι τρεις.

«Πρώτον η συζήτηση για το χρέος, δεύτερον η πολιτική σταθερότητα που θέλουμε κι έχουμε τώρα μια κυβέρνηση τετραετίας και τρίτον η οικονομική σταθερότητα, με ανάκαμψη και ανάπτυξη», είπε η κα Γεροβασίλη και συνέχισε:

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μιλήσουμε για το ελληνικό χρέος με όσους περισσότερους μπορούμε, ώστε να υπάρχει μία ανταπόκριση ως συμβολή στη μεγάλη συζήτηση που θέλουμε να γίνει γι' αυτό. Το ελληνικό χρέος βρίσκεται στην καρδιά της δικής μας επεξεργασίας, των θέσεών μας και του προγράμματος και θεωρούμε ότι και η συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι, αλλά και το πρόγραμμα το οποίο θέλουμε να τρέξουμε, παράλληλα, η βιωσιμότητα και η επιτυχία τους εξαρτώνται πάρα πολύ από το τι θα συμβεί με το ελληνικό χρέος».

Και η ανάπτυξη όμως θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Εκτιμούμε ότι πρέπει εμπροσθοβαρώς να συμβεί ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα, προκειμένου να αντιρροπήσει και τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας, αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος από μερικά δυσάρεστα μέτρα που περιέχει», τόνισε.

Αναφερόμενη στη θερμή υποδοχή του Α. Τσίπρα μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η κα Γεροβασίλη την χαρακτήρισε θετική, καθώς δείχνει πως η προσπάθεια που καταβάλλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έγινε στο Ίδρυμα Κλίντον, σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, έδωσε μία ώθηση στο ζήτημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων για να συμβάλουν στην οικονομικ�� σταθερότητα και ανάκαμψη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την ενίσχυση των επαφών σε διεθνές επίπεδο, μέσω συναντήσεων που θα έχει με αρκετούς αρχηγούς κρατών εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Β. Καλπαδάκη, ο Α. Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει στις επαφές του και το γεωπολιτικό χαρτί, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο τριών κρίσεων, της οικονομικής στην Ευρωζώνη, της προσφυγικής και της κρίσης ασφάλειας λόγω της ανόδου του Τζιχαντισμού.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει τέλος ότι ο ρόλος που θέλει να συνεχίσει να παίζει η Ελλάδα είναι αυτός του πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top