Το μήνυμα της Κουντουρά για το ΝΕΟ ιστορικό ρεκόρ στον Τουρισμό- 15,5 δισ. ευρώ έσοδα

26 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα μας φέτος

Το μήνυμα της Κουντουρά για το ΝΕΟ ιστορικό ρεκόρ στον Τουρισμό- 15,5 δισ. ευρώ έσοδα

​Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα τουρισμού και με αφορμή αυτό η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έστειλε το δικό της μήνυμα αλλά έκανε και τον εντυπωσιακό απολογισμό για τον τουρισμό στη χώρα μας το 2015!

«Ο εορτασμός της 27ης Σεπτεμβρίου για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού είναι μια ευκαιρία ανάδειξης της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε.

Η ίδια τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, ενώ υπογράμμισε πως «ο τουρισμός αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής μας ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Συμβάλει περίπου 20% στο ΑΕΠ της χώρας μας και δημιουργεί 1.000.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Προσφέρει σημαντική στήριξη και ευκαιρίες στις προσπάθειες εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση».

«Με το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμυρίων τουριστών και τα 15.5 δισ. ευρώ έσοδα υπολογίζουμε να κλείσει η τουριστική χρονιά για το 2015. Μια μεγάλη επιτυχία που προήλθε από τη συλλογική προσπάθεια του Υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων του ΕΟΤ και ΞΕΕ, των περιφερειών, και όλου του ιδιωτικού τουριστικού κλάδου» καταλήγει η κυρία Κουντουρά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top