Βαρουφάκης: «Με τον Τσίπρα λέγαμε ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρέωναν σε τρίτο δάνειο»

Νέα βόμβα από τον πρώην υπουργό Οικονομικών

Βαρουφάκης: «Με τον Τσίπρα λέγαμε ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρέωναν σε τρίτο δάνειο»

​Δεν σταματά να σφυροκοπά τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος πέταξε νέα βόμβα σε συνέντευξή του στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart, υποστηρίζοντας ότι με τον πρωθυπουργό έλεγαν ότι θα παραιτηθούν αν οι δανειστές τους υποχρέωναν σε τρίτο δάνειο.

«Με τον Αλέξη λέγαμε κάθε μέρα, μήνας μπει, μήνας βγει ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο, ένα δάνειο-φονιά που θα μας γονάτιζε οικονομικά, ότι θα παραδίδαμε τα κλειδιά των υπουργείων μας στην αντιπολίτευση και θα λέγαμε: Το έχετε ξαναϋπογράψει, το αποδέχεστε, ορίστε και τα κλειδιά», είπε ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Τελικά, όμως, δεν έκανε αυτή την επιλογή».

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι από τις 27 Απριλίου και την επεισοδιακή Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα είχε καταλάβει πως είχε ξεκινήσει η απαξίωσή του, ενώ απαξίωσε εντελώς και τον ρόλο του Φρανσουά Ολάντ στις διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Ολάντ «βρισκόταν εκεί, ήταν παρών, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο».

Τέλος, αναφερόμενός στο περιβόητο plan B που κατέστρωνε παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις, ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «δεν ήταν κάτι το παράλογο ή το άτιμο ή το εγκληματικό, αλλά απλά ένα σχέδιο που θα τιμωρούσε όσους θα τιμωρήσουν την Ελλάδα με το να κλείσουν τις τράπεζες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top