Νίκος Παππάς: «Η μάχη για το χρέος μπορεί να κερδηθεί»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρα δύναμη του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο»

​Μια συνέντευξη στην οποία σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά και παραδέχτηκε τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της αριστεράς είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης» αναφέρει και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρα δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο», επισημαίνοντας ότι «θέλει να επηρεάζει και τους όμορους πολιτικούς χώρους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

«Θα ήταν ευχής έργον αν η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έβαζε τέλος σε αυτό που εδώ και δύο δεκαετίες εύστοχα έχουμε ονομάσει νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Τη συναίνεση που αποτυπώθηκε στις συνθήκες της ΕΕ και εφαρμόστηκε από μεγάλους συνασπισμούς συνεργασίας με τη Δεξιά, γέννησε την κρίση και έφτιαξε ένα ατελές θεσμικό πλαίσιο στην Ευρώπη» τονίζει.

Ο πολύ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, μίλησε και για τη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως «προσπαθεί να βάλει δικό της στίγμα στην πορεία του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να οριοθετήσει τις σχέσεις του με τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. Αν αυτό συμβεί θα είναι ένα καλό σήμα».

Όταν η κουβέντα πάει στα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών ο κύριος Παππάς σχολιάζει ότι «η αίσθηση του κόσμου είναι ότι μας δίνει το δεύτερο μισό της πρώτης ευκαιρίας», και υπογραμμίζει ότι εκτιμήθηκε, μεταξύ άλλων, πως «μπορέσαμε να εφαρμόσουμε κομμάτια του προγράμματός μας, που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και τη στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη ρύθμιση των δόσεων και την αποποινικοποίηση των οφειλών».

Μιλώντας για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ότι «την προηγούμενη περίοδο ήταν παραγωγική», προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η διεύ��υνση της στήριξης αυτής της κυβέρνησης είναι διαρκής στόχος», ενώ αναφορικά με την περίπτωση του Δ. Καμμένου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Τα αναγνωρίζουμε και προχωρούμε».

Σχετικά με τη «μάχη για το χρέος», ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι «μπορεί να κερδηθεί», θέτοντας ταυτόχρονα ως στόχο την ύπαρξη διευθέτησης, με την οποία «οι ετήσιες υποχρεώσεις δεν θα αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και το ύψος του χρέους θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στους διεθνείς επενδυτές και τους εγχώριους καταναλωτές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top