Με το χρέος στις βαλίτσες του φεύγει για τις ΗΠΑ ο Α. Τσίπρας

Εξαήμερο φωτιά για τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη

Με το χρέος στις βαλίτσες του φεύγει για τις ΗΠΑ ο Α. Τσίπρας

​Βαλίτσες για τις ΗΠΑ έχει ετοιμάσει ο Α. Τσίπρας, ο οποίος σήμερα αναχωρεί για Νέα Υόρκη, όπου και θα λάβει μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εκεί, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες διάφορων χωρών και αξιωματούχους του ΟΗΕ, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί συνάντηση ανάμεσα στον Α. Τσίπρα και τον Αμερικανό πρόεδρο.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι δύο ηγέτες θα καταφέρουν να έχουν μια επαφή κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που θα παραθέσει ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και στο γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Επίσης την Τετάρτη είναι πολύ πιθανόν να συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών, N. Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομό��ογό του Τζον Κέρι, ενώ δεν αποκλείεται στη συνάντηση αυτή να συμμετάσχει και ο Α. Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στις ΗΠΑ έχοντας πολύ ψηλά στην ατζέντα του το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Αυτό φάνηκε και από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα πριν από δύο μέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ προσβλέπουν να εργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε μέσω των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και μιας συμφωνίας για την ανακούφιση του χρέους να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης στις ΗΠΑ συναντήσεις με τους προέδρους της Κύπρου, της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, αλλά και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου.

Την 1η Οκτωβρίου, ο Α. Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015». Επίσης θα συμμετάσχει και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Τέλος θα συμμετάσχει σε πάνελ που διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top