Παπαδημούλης: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να συζητήσει με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι για τα μέτρα

«Ο Τσίπρας θα είναι ο στυλοβάτης της σταθερότητας που ζητά η χώρα»

«Είναι σημαντικό να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2019 δεν υπάρχουν άλλες εκλογές, ούτε ευρωπαϊκές, ούτε αυτοδιοικητικές. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις: να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, την πολιτική ατμόσφαιρα και να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε κάποιες δύσκολες μεταρρυθμίσεις, όπ��ς εκείνες κατά της φοροδιαφυγής, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο ειδικευμένο σε ευρωπαϊκά θέματα Eunews.it.

«Η χώρα, και όποιος ψήφισε άλλα κόμματα, μάς ζητά σταθερότητα, και ο Τσίπρας θα είναι ο στυλοβάτης αυτής της σταθερότητας» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Η Νέα Δημοκρατία, μετά την τελευταία σκληρή ήττα, έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα και αναζητά έναν νέο ηγέτη. Άλλα κεντρώα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αποφάσισαν να μείνουν στην αντιπολίτευση. Αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί τους για την στήριξη κάποιων μέτρων της κυβέρν��σης. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν δυο μήνες αυτά τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν την υπάρχουσα συμφωνία».

Στην ερώτηση, με ποιο τρόπο ο πρωθυπουργός εννοεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει πως «ο Τσίπρας είναι έτοιμος να βρει ευρύτερες πλειοψηφίες για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές, και να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

«Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε νέες δομές, που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανάγκης μιας ευρύτερης συναίνεσης. Για παράδειγμα, ο Τσίπρας πρότεινε τη δημιουργία ενός μόνιμου συμβουλίου για τις ευρωπαϊκές πολιτικές, το οποίο θα είναι σε διάλογο με την κυβέρνηση για όλα τα θέματα που έχουν μείνει ανοικτά. Εκεί θα είμαστε ευτυχείς να βρούμε ευρύτερες πλειοψηφίες. Όπως θα προσπαθήσουμε να τις πετύχουμε και σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του χρέους» προσέθεσε.

Αναφορικά, τέλος, με την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης εξηγεί: «Είμαστε η Αριστερά του 21ου αιώνα. Δεν θεωρώ ότι η Αριστερά γίνεται λιγότερο αριστερή όταν πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα την οποία, αν δεν την γνωρίζεις, είσαι εντελώς ανίκανος να την αλλάξεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top