Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή λοιδορήθηκε γιατί ενόχλησε - Βολές σε Τσίπρα

112.000 ευρώ πλήρωσε η Βουλή για την Επιτροπή της Ζωής

Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή λοιδορήθηκε γιατί ενόχλησε - Βολές σε Τσίπρα

​Συνέντευξη Τύπου έδωσε την Παρασκευή η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, στην οποία έκανε τον απολογισμό του έργου Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Όπως αποκάλυψε το κόστος της επιτροπής έφτασε τις 112.000 ευρώ, ενώ επανέλαβε ότι η Επιτροπή λοιδορήθηκε γιατί ενόχλησε.

«Είναι πρόβλημα γι’ αυτούς που δεν ξέρουν τι να την κάνουν. Κι εκείνοι που έχουν συγκροτήσει τους πυλώνες του συστήματος δεν σταματούν να λυσσομανούν. Δεν είναι τυχαίο πως πέντε μέρες αφού ξεκίνησε η Επιτροπή έσκασε το λάστιχο, ούτε ότι μέχρι και σήμερα ασχολούνται με την Επιτροπή», είπε.

Πάντως η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν δεν ήταν πολλά για μια επιτροπή που όπως είπε «ακόμα και η κυβέρνηση έβαλε στην άκρη», ενώ σημείωσε ότι όσοι συμμετείχαν στην επιτροπή άφησαν τα σπίτια και τις δουλειές τους χωρίς να λάβουν ούτε ένα ευρώ.

Η ίδια αναφέρθηκε σε πόλεμο που δέχθηκε η ίδια, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- και το επεισόδιο με το λάστιχο και το βενζινάδικο, ενώ δεν ξέχασε τους δημοσιογράφους, κάνοντας ειδική αναφορά στον Γιάννη Πρετεντέρη και προειδοποιώντας πως «θα αποκαλύψουμε τους δημοσιογράφους που "σεμιναριάστηκαν" από το ΔΝΤ».

Από τα βέλη της κας Κωνσταντοπούλου, δεν ξέφυγε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειψη σεβασμού του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος αλλά και για τον τρόπο που έφερε και ψήφισε τη συμφωνία στη Βουλή.

Η ίδια επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας την για απροθυμία να συνδράμει με στοιχεία στην Επιτροπή αλλά και να αξιοποιήσει την έρευνά της: «Παρότι αρχικά είχαμε την δέσμευση των υπουργείων για να στείλουν στην Επιτροπή στοιχεία, μέχρι τώρα δεν έχουν διαβιβαστεί. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής δεν έγιναν καν αντικείμενο επίκλησης για διαγραφή του χρέους. Αντίθετα, υπήρξε από την κυβέρνηση, με την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, παραίτηση από κυριαρχικά θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα της χώρας. Η Επιτροπή είναι ένα πρόβλημα για αυτούς που δεν ξέρουν τι να την κάνουν. Εμείς θα συνεχίσουμε όμως το έργο της όσο και αν ενοχλούνται».

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε και στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν διαβίβασε στην Επιτροπή πολύ σοβαρά στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών και δανείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top